© Prostooleh / Freepik

Някои от нас имат навика да пият чаша вода сутрин, докато други никога не пропускат нито един етап от процеса за грижа за кожата. Множеството ефекти от всички тези ритуали за красота определено ще повлияят на начина, по който изглеждате в бъдеще.

 1. Дръжте краката си над главата си
 2. Дръжте краката си вдигнати на стена например, докато говорите по телефона или стоите с маска за лицето. Този прост навик ще ви помогне да избегнете разширени вени в бъдеще. Тази позиция помага на кръвта от краката ви да стигне до тялото, без да преодолява силата на гравитацията и ще даде почивка на вашите вени.

 3. Използвайте SPF през цялата година
 4. Колкото и странно да звучи, прилагането на слънцезащитно покритие върху кожата през всеки сезон е наистина полезен навик. Слънчевата радиация засяга кожата ни дори през зимата и есента. Изследванията показват, че кожата на хората, които използват SPF крем през цялата година, застарява с 24% по-бавно от тези, които не го правят.

 5. Грижете се за кожата на врата си
 6. Кожата на врата е толкова тънка и уязвима, колкото тази на клепачите. Много често точно тя показва първите признаци на стареене. Тези, които обичат да четат в хоризонтална позиция или спят на високи възглавници, често завършват с бръчки по шията, които могат да се появят още преди 30-годишна възраст. Важно е винаги да хидратирате и подхранвате тази зона ежедневно.

 7. Носете бутилка вода с вас
 8. Повечето от вас знаят как приемането на вода на всекидневно засяга вашето тяло. Но не всички успяват да го превърнат в постоянен навик. Купете си хубава бутилка за многократна употреба и винаги я дръжте в чантата си. Първо, този модерен аксесоар ще помогне на Земята със справянето с изобилието от пластмаса. На второ място, тя ще служи като перфектно напомняне за прием на повече течност през деня.

 9. Спете на гладки калъфки за възглавници
 10. Много малко хора имат свежо, блестящо лице, когато се събудят. Обикновено ситуацията е точно обратното. Вашето лице се търка във възглавницата през нощта, което води до появата на бръчки и рошава коса. Но след като смените обикновената калъфка с коприна или сатенена, вашето отражение в огледалото ще ви хареса повече. Хлъзгавата повърхност ще намали триенето и ще направи лицето и косата ви много по-свежи.

 11. Не връзвайте косата си твърде стегнато
 12. Опитен фризьор може незабавно да каже кои хора обичат да носят стегнати опашки. Постоянното ползване на стегнати ластици за коса изтънява косата на мястото, където е вързвана опашката. Не само, че изглежда зле, но увреждането на структурата на косата я и по-прави чуплива.

 13. Следвайте правилото 2/30
 14. Това просто правило ще ви помогне да изглеждате добре без да полагате много усилия. Хората, които гледат телевизия повече от 2 часа на ден, са склонни да консумират по-често сладка и мазна храна. Ограничавайте седенето пред телевизора до няколко епизода и след това изпълнете няколко упражнения за половин час. Този навик ще ви помогне да избегнете натрупването на наднормено тегло.

 15. Използвайте конци и вода за уста
 16. Ясно е, че трябва да си миете зъбите два пъти на ден. Но това не е достатъчно, за да запазите зъбите си здрави и да поддържате вашата усмивка блестяща. Това е като измиване на съдовете само сутрин и преди да заспите. Използвайте конец за зъби и вода за уста всеки път, когато ядете. Това значително ще намали плаката, особено ако искате да пиете редовно чай или кафе и да не търсите зъболекаря често.

 17. Дръжте смартфона си на нивото на очите
 18. Пластичните хирурзи отбелязват, че през последното десетилетие проблемът с увиснали брадички и бръчки по шията е станал често срещан при жените на възраст под 40 години. Наведената глава, когато гледаме смартфон, засяга мускулите и кожата в областта на врата, отрицателно. Ето защо в крайна сметка имаме странни кръгове по шията, както и двойна брадичка. Навикът да държите книга или смартфон на нивото на очите си ще помогне да се предотврати преждевременното появяване на бръчки.

  Да си дадете ден почивка без смартфон или да го изключите един час преди да заспите, може да бъде също от голяма полза. Този навик ще помогне на тялото ви да произвежда повече от мелатониновия хормон, който забавя процеса на стареене.

 19. Говорете по телефона със слушалки
 20. Колкото по-далече държите смартфона от лицето ви, толкова по-добре за защита на кожата и предотвратяване от акне. Изследванията показват, че екранът за смартфоните има 18 пъти повече бактерии, отколкото дръжката на вратата в обществена тоалетна. Друг добър навик може да бъде почистване на екрана с антибактериални кърпички ежедневно.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #навик