© Unsplash

Малки лъжи не са лошо нещо ако ги използвате за правилните неща. Всички лъжат партньора си понякога - и понякога, това е напълно OK. Понякога те могат да помогнат за укрепване на отношенията, но внимавайте защото по-големите лъжи могат да ви оставят самотни.

Не говорим за изневяра или парични проблеми, говорим за общите изпитания и проблеми в ежедневието. Напълно здравословно за двама души, които са заедно дългосрочно, за да се предпазват помежду си от определени неща.

От време на време малка невинна лъжа - на точното място и направи за правилната причина - всъщност може да направи връзка ви да се върви по-плавно. Честността със сигурност е добродетел, но има моменти, когато пълната честност всъщност може да причини повече вреда, отколкото полза. Като общо правило, преди да излъжете, попитайте се как ще се почувства партньорът ви, ако разберат, че не сте казали истината.

Ето 4 малки лъжи, които в действително могат да помогнат на вашата връзка.

“Всичко ще бъде наред.”

В моменти на криза е добре да мислите позитивно и да спестите на партньора си още стрес. Когато човекът, когото обичате, се провали или се бори, е добре да кажете малка лъжа, за да му помогнете и да го успокоите. Дайте им известно време да се справи с проблемите и чувствата си и след това можете да имате по-откровен разговор, но... по-късно.

"Те наистина те харесват"

Някои от хората в живота ви може да не са 100% сигурни, че това е партньора за вас, но не винаги трябва да им го кажете, особено когато тези коментари не са нещо, което вие взимате предвид и ще се отрази на взаимоотношения ви. Разбира се, ако някой близо до вас мрази партньора ви или се притеснява, че не е за вас, това е различна история.

“Вкусно е”

Някои хора просто не могат да готвят, а понякога е важно да се преструвате, че могат. Какъв е смисълът да бъдете честен, когато са те са изхабили толкова много усилия, за да ви впечатлят?

"Разбира се, че се забавлявам"

Понякога правите нещо с партньора си, което не мразите, но и не харесвате. Може да сте с определен приятел, който ви е неприятен, в определен тип ресторант, който не харесвате, или просто да сте в лошо настроени. Нужно ли е да сте честни в този момент и да кажете, че ви е страшно скучно или неприятно. Понякога когато е важно за вашия партньор е най-добре да кажете че се забавлявате, когато той търси вашето одобрение.

Честността несъмнено е важна в една връзка, но това не означава, че трябва да бъде брутално честни през цялото времето. Понякога малката лъжа може да помогне на взаимоотношенията ви, особено когато чувствата на партньора ви са замесени.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!