© Unsplash

Някои от зодии са истински крале и кралици на гордостта. Те са много докачливи, лесно се обиждат и ревниво пазят своята чест и достойнство от критика и обиди.

Гордостта идва в различни форми. Гордостта, която чувствате към детето си или към близките ви, и гордостта в нещо, с което сте свързани, като спортен отбор или вашата страна. Но гордостта на зодиакалните знаци попада в друга категория, отрицателния вид гордост, която им пречи да бъдат честни със себе си и другите хора. В астрологията можете да използвате своя хороскоп като показател за тази личностна черта и да го слушате, защото изобилието от гордост може да стане проблематично, когато контролира поведението ви по лоши начини. Когато нещо се обърка, те ще почувстват интензивен срам или гняв, изтръгвайки от място на его и гордост.

Прекалената гордост може да се отрази отрицателно на вашите взаимоотношения, защото гордостта може да предизвика спорове, упоритост, злоба и дори нечестност. Трудно е да бъдеш достатъчно уязвим, за да позволиш на хората, ако си прекалено горделив.

Някои хора ще бъдат по-добри от вас, някои хора са еднакво талантливи, а някои просто блестят - това не отнема от вашия блясък. Не оставяйте гордостта да контроли живота ви.

Ето 4-те най-горделиви зодии:

Лъв

Никой не е по-горделив от Лъвовете - те се гордеят с всичко, което са постигнали, с начина, по който изглеждат и с кого са. Те имат невероятно високи стандарти за начина, по който смятат, че хората трябва да се държат с тях. Ако някой не оценява работата им или ги критикува, няма да се сприятели с тях.

Козирог

Козирозите са много горди с работата си и личния си живота. Те са много трудолюбиви и усърдни, но понякога гордостта им попречи да потърсят помощ. Получаването на помощ не отнема нищо от постиженията ви и може да ви помогне да намерите решение много по-бързо, отколкото ако сте се опитали да се справите сами.

Овен

Овенът е силен, смел и горд. Те вярват, че като поемат по-големи рискове, ще имат по-големи награди. Овен иска да покаже на другите как се прави, но когато някой се осъмни в техния опит или власт, той наранява егото на Овена. Те вярват, че знаят всичко и имат най-добрите инстинкти. Те предпочитат да не трябва да се доверяват на някого друг, дори ако в крайна сметка това ще им помогне.

Скорпион

Скорпионите са изключително горделиви и това става ясно, ако някой се опита да ги измами или да ги накара да се почувстват глупави. Те също така не се справят добре с много негативни коментари. Много е трудно за Скорпион да признае, когато връзката им се е провалила. Те не искат никой да знае, че не са съвсем перфектни.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #зодии #зодия