1. Прави зъбите ви по-бели
 2. Разтрийте зъбите си с банановата кора всеки ден за една седмица за около минута. Това води до избелване на зъбите, което всъщност може да струва много пари.

 3. Полира сребърни предмети
 4. Банановата кора може да помогне за възстановяването на блясъкът на потъмнялото сребро. Всичко, което трябва да направите, е да смесите няколко бананови облеки с малко вода в блендъра. Разтрийте сместа върху сребърните предмети, след това ги измийте и ги изсушете с чиста кърпа.

 5. Заличава бръчките
 6. Кората на бананите помага да поддържате кожата си хидратирана. Добавете яйчен жълтък към смачкана обелка от банан. Нанесете тази смес върху лицето си и го оставете за 5 минути, след това измийте. Прилагайте тази маска често и ще видите резултати скоро.

 7. Облекчава болката
 8. Сложете банановата обелка директно върху болезнената област. Оставете я за 30 минути, докато болката изчезне. Смес от растително масло и бананова кора също помага за облекчаване на болката.

 9. Премахва пъпки и брадавици
 10. Кората на бананите помага за премахването на пъпки и брадавици и елиминира появата на нови. За тази цел просто разтривайте кората на засегнатата област всеки ден или я прилагайте за през нощта върху кожата. Резултатите трябва да бъдат видими доста скоро. Това важи и при ухапване от насекомо.

 11. Прави обувките ви като нови
 12. Алтернатива на лак за обувки е бананова кора. Просто разтрийте обувките си с вътрешността на кората. След като приключите, избършете с мека кърпа. Бананите са богати на калий, който също е съставка в лака за обувки. Освен това, маслата в бананите се абсорбират в кожата, което помага на обувките ви да се запазят по-дълго!

 13. Наторява растенията
 14. Чудесен начин за приложението на банановите кори е да ги използвате като тор. Изсушете ги напълно, след това да ги смелете и наторете почвата във вашата градина. Това ще има подобен ефект като заравянето на свежи кори, но без опасността от изгаряне на вашите растения. Свежи обелки е добре да се използват при засаждането на семена, което ги пази и от вредителите.

 15. Прави месото крехко и сочно
 16. Ако се притеснявате, че месото ще изсъхне, докато го готвите, опитайте да добавите узряла бананова кора в тигана. Тя трябва да поддържа вашето месо сочно.

 17. Премахва тръни
 18. Банановите обелки могат да помогнат за премахването на трънчета. Покрийте засегнатата област с вътрешността на бананова кора и я превържете с бинт. Оставете я за няколко часа или за една нощ. Предполага се, че ензимите в кората омекотяват кожата, което означава, че парчетата ще излязат сами.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #банан