Мъжкият котарак маркира територия

Обичайно котките маркират пространството, но мъжките, които не са кастрирани, го правят по-настойчиво. За да оставят миризмата си, те пишкат на определени места и в дома, и по двора. Правят го по-често при разгонване, стрес, при мръсна тоалетна...

Котките имат и друг начин да маркират територията си, като драскат с нокти или търкат муцунката си. Позволете на котарака си да оставя своята миризма върху играчките си, постелката и паничката за хранене.

  • СЪВЕТ: Животното е добре да се кастрира на 5-6 месеца. Разходи за здраве Стерилизацията на женската е по-скъпа

Разходи за здраве. Стерилизацията на женската е по-скъпа

Препоръчителна е кастрацията на мъжките към 5-ия месец, за да не се бият и да не бягат от дома. При женските отново на тази възраст се извършва интервенцията, за да не забременеят. Тази процедура предпазва четириногото от тумори на половите органи и то става по-кротко.

  • СЪВЕТ: Когато вземете у дома си домашен любимец, задължително трябва да го ваксинирате, да го обезпаразитите, да му изкарате паспорт.

Характер - и двата пола са симпатяги

Няма значение дали ще вземете голямо или малко коте, породисто или улично. Важно е то да пасва по характер на вашия. Не бива да оставяте животното само с малко дете или с по-големи деца, които не са расли с котки, важно е да свикне да уважава малките, а те да не го ползват за жива играчка. Ако го мъчат, то ще ги драска и хапе, за да извоюва независимостта си.

  • СЪВЕТ: Решете какво коте искате - гальовно, игриво, и тогава изберете породата.

При пътуване с женска котка е по-лесна

Ако често пътувате и искате четириногият приятел да ви придружава, то женските винаги са за предпочитане. Някои мъжкари достигат до 10 кг, докато женските от същите породи са по 6 кг.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #котки #домашни любимци
Любопитно Споделете Споделете