Но всичко си има срок на давност, който трябва да се вземе предвид, а и не винаги са истина. Ако се страхувате да си сложите фон-дьо-тен или пък смятате, че сенките за очи не могат да съответстват на цвета на очите ви, значи сте се подвели по митовете за грима.

 1. Червеното червило не е за всеки.
 2. Мит, създаден от много тийнейджъри и начинаещи в сферата на грима. Но това съвсем не е вярно! Абсолютно всеки може да сложи червено червило и да изглежда зашеметяващо. Единственият съвет, който трябва да запомните, е да изберете правилното червено, в зависимост от тона на кожата ви. Червените червила се предлагат в различни нюанси – това със син подтон е универсално. Така че, опитайте различни нюанси и изберете този, който ви подхожда най-добре.

 3. Избирайте фон дьо тена си, като го пробвате на челото, шията, бузите или ръката си.
 4. Намирането на перфектния фон дьо тен е най-тежката задача, когато става дума за грим. Цветът на кожата на челото, шията, бузите и ръцете се различава. Застанете пред огледалото и поставете ръката си близо до лицето си и ще забележите, че ръката ви е по-тъмна от кожата на лицето ви. Стресът, излагането на слънце, метеорологичните условия могат да променят цвета на кожата на лицето ви от останалата част от тялото. Така че, най-добре е винаги да пробвате фон дьо тена върху линията на челюстта на лицето си, за да изберете идеалния тон. Също така е добре да правите това на естествена светлина.

 5. Сенките за очи не могат да съответстват на цвета на очите ви.
 6. Контрастът между сенките, които използвате и цвета на очите ви могат наистина да направят грима ви уникален, но това не означава, че не можете да съответствате цвета на сенките с този на очите ви. Кафявите очи не могат да носят кафяви сенки, хора със сини очи не могат да си сложат сини сенки – това са погрешни схващания. Всъщност, сходни нюанси могат да изглеждат зашеметяващо.

 7. Коректорът трябва да бъде по-светъл от фон дьо тена.
 8. Това е най-големият мит, смятан от много хора, което абсолютно не е вярно! Най-добре е да съответствате вашия коректор на фон дьо тена си и цвета на кожата ви, колкото е възможно. По-светлите коректори ще накарат вашите тъмни кръгове, пъпки и други несъвършенства да изпъкнат.

 9. Изберете фон дьо тен, който е по-светъл от кожата ви.
 10. Фон дьо тенът е продукт, който се използва, за да изравни цвета на кожата и да заличи всякакви несъвършенства. Но хората смятат, че да изглеждат по-светли е единственият начин да се постигне безупречен външен вид. Абсолютно не! Някои хора нанасят няколко тона по-светъл фон дьо тен от кожата си, а това дава сивкав и пепелив вид на кожата. Изберете продукт съответстващ на цвета на кожата ви (като използвате съвета от точка 2) или рискувате да изглеждате смешно и нелепо.

 11. Ако вкарате и изкарате няколко пъти четката за спирала от тубичката, можете да се отървеш от бучките.
 12. Това е начинът, по който въздушни мехурчета влизат в тубичката, карат спиралата да изсъхне по-бързо и намаляват нейния живот. Просто вкарайте четката и я завъртете около страните на тубичката.

 13. Няма нужда да премахвате грима си преди лягане.
 14. Нашата кожа се възстановява, хидратира и става по-свежа докато спим. Ако оставите грима си през нощта, порите ви ще се запушат и това може да доведе до дехидратация на кожата, инфекции, пъпки и т.н.

 15. Козметиката няма срок на годност и може да се използва докато не се изчерпи.
 16. Не, не и не! Повечето козметични продукти имат срок на годност и производителите винаги го отпечатват на етикетите. Използва се специален знак, наподобяващ кутийка крем, на която пише число и буквата „М“ - това са месеците, в които продуктът е годен за употреба. Отброяването започва веднага щом отворите продукта.

 17. Може да не миете четките си за грим, ако сте единственият човек, който ги използва.
 18. Вашите четки за грим влизат в контакт с голям брой продукти и повърхности. Колкото по-дълго избягвате да ги измиете, толкова повече бактерии се натрупват в тях. Това може да доведе не само до кожни заболявания, но и да намали срока на годност на четките.

 19. Може да използвате водоустойчива спирала всеки ден.
 20. Ако мислите, че няма да ви завали дъжд, не сте тръгнали на басейн и нямате друга причина да използвате водоустойчива спирала, по-добре е да използвате обикновена. В края на деня ще трябва да положите по-големи усилия, за да я премахнете, а прекомерното триене на очите ще изтъни и ще направи по-слаби вашите мигли.

 21. Хидратиращият крем може да замести основата за грим.
 22. Двете имат напълно различна формула. Основите за грим помагат за лесното нанасяне на фон дьо тена, като създава гладка основа и го правят по-издръжлив и траен. Те запълват фините линии, намаляват размера на порите и предотвратяват омазняването на кожата. Хидратиращият крем пък е този, който овлажнява кожата и контролира сухотата. Трябва да се нанесе основа след намазването на кожата с крем и преди нанасянето на фон дьо тен.

 23. Коректорът се слага преди фон дьо тена.
 24. Напротив, препоръчва се първо да нанесете фон дьо тена и след това да се скрият другите несъвършенства на кожата, като използвате коректор. По този начин няма да използвате повече от необходимото и гримът ви ще изглежда по-естествен.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #грим