Ако и вие сте от тези, които са убедени, че късметът е единствено плод на случайността, може и да се разминете напълно с него. 50 процента от шанса в живота се дължи на поведението и на способността да се адаптират към променящите се условия. В същото време е безполезно да сте постоянно поднапрежение и да дебнете щастието като ловци. Късметът почти никога не е там, където го очаквате, а и има много лица...

1. Бъдете оптимист докрай, дори когато всичко се обърка

Всеки сам е забелязал, че когато тръгва към нещо с вяра и ентусиазъм, успехът е по-лесно постижим. Основните врагове на късмета са оплакванията, мръканията, песимизмът и отрицателните емоции. Най-лесно е да им се оставите, защото те не изискват никакво усилие от ваша страна, пък и имат социален ефект - състрадание от страна на околните. Но тази психологическа нагласа може да се превърне бързо в център на вашата личността. „Всичко е решено предварително", „Животът така е така устроен" и т.н. - с подобни фрази се съзнанието се притъпява и изпарява волята за успех. А шансът като балон с газ отлита от вас.

  • Съвет: Контролирайте мислите си. Когато чуете тихичкият глас вътре във вас да започне ви нашепва, че и без това всичко е обречено, се усмихнете и се запитайте какво може да направите, за да ви помогне да успеете.

2. Поискайте и ще ви бъде дадено!

За да се осъществят желанията ви, те трябва да са ясни и да имате желязна вяра, че ще се сбъднат. Мозъкът не прави разлика между една прекрасна мечта и това, което изпитвате при реални приятни преживявания. Затова позитивното представяне на нещата подпомага доброто настроение и създава атмосфера за успех.

  • Съвет: Намеренията ви трябва да са достатъчно големи. Ако желанието ви е прекалено точно, съществува риск от това да се разминете с възможности, които просто не долавяте. Не забравяйте да „подхранвате" вашия проект, като говорите и пишете за него.

Отличен начин да привлечете късмета е като показвате физически успеха - усмихвайте се, старайте се гласът ви да е сигурен, а жестовете - решителни.

3. Доверете се на интуицията си

Интуицията е най-краткият път към дълбоките потребности на човека. Когато я оставите да ви води, късметът се приближава. Тя ви предупреждава за промени, които още не са стигнали до съзнанието. Интуицията шепти: „Давай! Чакате нещо невероятно!" или предупреждава за опасност и ви стопира за следващото действие.

  • Съвет: Интуицията не може да проникне в постоянно зает или скован от стрес мозък. За да се отворите за нея, осигурете спокойствие на съзнанието си, като визуализирате приятни картини или слушате приятна музика. Намирайте време, да мечтаете или работете върху наблюдателността си, като обръщате внимание на детайлите, които виждате около вас.

4. Животът ви изпраща знаци!

Около вас има толкова много знаци, които животът ви изпраща и които трябва да се научите да ги виждате. В същото време се случват и неща, които вървят в обратна на успеха посока. Тогава най-лесното е да си кажете: „Нямам късмет и това е". Тъкмо тези моменти на отчаяние са най-вредни. По-добре си помислете: Шансът понякога се появява маскиран, а неуспехът е истинският двигател на успеха.

  • Съвет: Вместо да виждате в провала някаква в обреченост или проклятие, внимателно огледайте и анализирайте ситуацията и извлечете поука и полза от нея. Винаги търсете позитивното в негативното. И тогава ще забележите, че животът ви с малки крачки се променя в по-добра посока.

Късметът е в погледа и усмивката, с които гледате на света около вас!

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #психология #късмет #интуиция