© Pixabay

Ето и храни, които трябва да ядете, когато сте болни.

Течности - много от тях

Може да не ви се яде, но не забравяйте да пиете много течности. Ментовият или джинджифиловият чай е добър избор, ако имате разстроен стомах. Напитки, богати на електролити, са добър избор, ако правите чести ходения до тоалетната. Плодовите сокове ще ви помогнат да си набавите калории и хранителни вещества, за да ви помагат, да не се чувствате замаяни, ако не ядете.

Лесно смилаем протеин

Яденето на достатъчно протеин е важно, независимо дали сте болни или здрави, защото укрепва тялото ви. Изберете лесно смилаеми протеини, които отнемат малко или никакво време да се приготвят като яйца или кисело мляко.

Цитруси

Въпреки че витамин С може да не съкращава продължителността на вашето заболяване, цитрусите все пак не са за пренебрегване. Меката бяла кожа, съдържаща се в портокали, грейпфрут, лимони и лайм, съдържа флавоноиди, които увеличават активността на имунната система.

Храни, богати на B6 и B12

Витамините В6 и В12 са лечебни хранителни вещества, така че не пропускайте рибата, млякото, зърнените храни, картофите, спанака и пуешкото месо.

Храни с глутатион

Глутатионът е мощен антиоксидант, който се бори с инфекции. Намира се динята и кръстоцветни зеленчуци, като броколито и зелето.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #грип #настинка #храна