Според проучвания около 18% от хората споделят, че обикновено прикриват зъбите си на снимки, като повечето от тях се притесняват от тяхното пожълтяване, причинено от редица вредни навици. Притежаването на очарователна усмивка е много важно в днешно време - оттам и нарастващият брой хора, използващи продукти за избелване на зъбите като част от всекидневната грижа за себе си. Зъбите ви са едно от първите неща, което хората забелязват. Те са знак за добро здраве, както и мотив за увереност.

Избелването на зъбите е изключително печеливша индустрия, но за съжаление много от процедурите съдържат използването на тежки химикали, които правят зъбите ви чувствителни за дълго време. Ако искате по-бели зъби, но също така и да избегнете вредните химикали, знайте, че има опции, които са както натурални, така и безопасни.

Ягоди

Измийте зъбите си с пюре от ягоди. Те са чудесен естествен продукт за по-бели зъби, който може да използвате у дома, защото киселинното съдържание на плода действа като лек избелващ агент. Намачкайте една или две зрели ягоди и ги използвайте като паста за зъби. Когато приключите, не забравяйте да изплакнете устата си напълно с вода, съдържаща щипка сода бикарбонат, за да намалите киселинността в устата и да предпазите зъбите от увреждане.

Лимон и сода бикарбонат

Лимоните са с високо съдържание на лимонена киселина, която действа отлично за избелването на вашите зъби. Смесването на една чаена лъжичка лимонов сок с достатъчно сода за хляб, за да направите подходяща консистенция, всъщност е много ефикасен и безопасен начин да избелите зъбите си у дома. Содата е леко абразивна и е идеална за отстраняване на повърхностните петна и е силно алкална, така че помага да се неутрализира естествената киселинност на лимоновия сок.

Активен въглен

Напоследък доста нашумяха пастите за зъби с въглен, но защо да давате 20-30лв, като можете да си направите вкъщи. Просто натрошете таблетки активен въглен, закупени от аптеката и ги смесете с малко вода. Активният въглен е силно абсорбираща порьозна субстанция, която се свързва с танините, които оцветяват зъбите в жълто или кафяво. Той може да бъде полезен като балансира рН във вашата уста и убива вредните бактерии, които причиняват кариеси и гингивит.

Кокосово масло

Жабуренето на масло е традиционно аюрведично средство, което има за цел да подобри оралната хигиена и да премахне токсините от тялото. Индийците използвали слънчогледово или сусамено масло, но всяко друго също би свършило работа. Просто го използвайте като вода за уста. Кокосовото масло е за предпочитане, защото има приятен вкус и предлага допълнителни ползи. Жабуренето на кокосово масло, действително спомага за намаляване на образуването на плака върху зъбите и заболяванията на венците, премахва бактериите, токсините и паразитите от устата, като в същото време насърчава лимфната система да изхвърля токсините от тялото.

Куркума

Куркумата може се използва за избелване на зъбите, тъй като е противовъзпалителна, антибактериална и съдържа антиоксиданти, което я прави и подходяща за лечение на често срещани проблеми по зъбите. Под формата на фин прах действа като нежен абразив, премахва повърхностните петна и прави зъбите ви по-бели зъби. Използвайте около една чаена лъжичка куркума, като я нанесете с пръст, след това измийте зъбите си, както обикновено.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #зъби