© Unsplash

Има много житейски уроци за истинската любов, които могат да се научат от лошите връзки. Минали отношения ни оставят с чувство за тъга, несигурност и вина, но освен тези неудобни емоции има и много мъдрост. Тази мъдрост ще ви подготви за успех, когато намерите подходящия човек.

Когато сте в сериозна връзка, е лесно е да забравите, че заслужавате да бъдете обичани напълно, а не частично или когато е удобно. Плюс това, колкото и ужасни да са токсичните взаимоотношения, те често ви правят по-силни. Разбитото сърце може да ви помогне да гледате към новите връзки с по-различен и по-здравомислещ поглед.

Но какви уроци ще научите? Някои от тях може да не са първото нещо, за което мислите, когато търсите истинска любов, но все пак са от значение. Ето 5 неща, които лошите връзки ще ви научат за любовта.


Научете как изглеждат червените флагове

Червените флагове са сигнали, че нещо лошо ще се случи. Понякога те са ясни, но понякога не са. Често ги игнорирате. И когато го правите, се случват бедствия. Някои са трудни за виждане. Може би той много говори за своя бивш или има лоши отношения с майка си. Може би не успява да задържи работа. Може би той отказва да говори за нещо трудно. Някои от тях са по-очевидни. Може би той заявява, че не иска сериозна връзка. Може би ти казва, че не можеш да имаш приятели мъже.

Често виждате червените флагове и ги игнорирате или ги оправдавате. Лошите връзки ще ви помогнат да разпознаете, че трябва да внимавате за червени флагове и че ако им обърнете внимание от само началото, бихте могли да си спестите много болка и нерви.


Знайте какво да не правите

Един урок, който може да се научи от лошите връзки, е това, което не трябва да правите следващия път. Много хора са склонни да персонализират нещата, които се случват във връзка. Ако той се прибере късно у дома, това е защото те не ни обичат. Ако не сбират масата, не ни уважават. Ако забравят рожденият ви ден, вие просто не сте важни за тях. И макар в някои случаи тези неща да са истина, по-често тези неща нямат нищо общо с вас а са продукт на с неправилна преценка и невнимание. Така че, не приемайте нещата лично - не всичко се върти около вас.

Друго нещо, което хората правят в лоши връзки е да бъдат пасивноагресивни и да спорят постоянно. Вместо да се говори по трудни теми, много от хора правят злобни коментари, надявайки се, че другия ще усети недоволството им и ще направи нещо по въпроса.

Това са само две поведения, които напрягат отношенията. Има и други. Обмислете силно каква е вашата роля в връзката - нездравите отношения рядко се случват поради поведението на само един човек. Разберете какви са негативните неща, който вие носите във връзката и ги вземете под внимание.


Насърчаването на лошо поведение не е подкрепа

Много жени смятат, че ако просто подкрепят своя партньор до края тяхната връзка ще процъфтява. Ако сте търпеливи, докато вашият партньор работи до късно или му държите ръката, когато отново се чувстват несигурни за нещо, което се е случило във фитнеса или игнорирате, когато третата ракия след вечеря, вие вярвате, че ще ви забележат и ще останат влюбени във вас. И може би, техните тревожни поведения ще се променят. За съжаление, тази „подкрепа“ е всъщност е „насърчаване на лошо поведение“, а това не помага на никоя връзка. Ако продължавате да игнорирате това поведение партньора ви мисли, че тяхното поведение е добро. И ако вашият партньор смята, че поведението му е добро, те никога няма да се променят.


Да си отидете не означава, че се отказвате

Много хора не напускат лошите връзки защото си мислят, че да си отидеш означава, да се откажеш.

Важно е да запомните това има двама души в връзката и, докато вие сте единственият, който полага усилия, или докато усилията, които вие и двамата правите, не работят, тогава не става въпрос за предаване. Можете само да контролирате собствените си усилия, но не можете да контролирате някой друг. Не се отказвате, ако вашият партньор също не даде всичко от себе си.


Да бъдеш сам е по-добре, отколкото да си нещастен

Едно нещо, което си проличава, когато сте в лоша връзка, е колко по-добре би било да бъдете сами, отколкото да бъдете с някой, който ви прави нещастни. Няма нищо по-лошо от ден на ден, страдащи от това, че са в токсична връзка. По-добре ще вие сами. Правете каквото искате. И докато може да се чувствате нещастни, че сте сами, със сигурност, не сте толкова нещастна, колкото бихте се почувствали, ако прекарвате дните си в постоянната война, която е лошата връзка.


Научаването на уроци от лошите връзки е ключова част от намирането на любов и щастие. Целта е да не се повтори историята. Целта е да се поучите от грешките си и да продължим напред, за да намерим успех в бъдеще.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #връзки