© Unsplash

Без максимална слънчева светлина, много влажност и контролирана среда, има шанс, че всяко растение, което се надявате да отгледате, ще се превърне в изсушена пръчка в саксия за няколко дни. Има хора, които са добри в отглеждане то на растения, а някои хора просто нямат време или таланта да напълнят къщата си с красива зеленина. За щастие има някои стайни растения, които не изискват особено много грижи.

Най-добре е да изберете растения с тъмнозелени листа. Те показват способността на цветето да фотосинтезира по-ефективно и способността му да се възползва от слаба светлина. Тези видовете растения ще подобрят настроението във вашето пространство, защото те стоят високи и ярки и изпълват стаята с чист въздух и позитивност.

Ето 5 стайни растения, които са много устойчиви, т.е. много е трудно да ги убиете.

© Pinterest

Дяволски бръшлян

Това растение е толкова лесно за гледане, че дори не се нуждае от почва. Можете да го поставите във вода и то пак ще живее дълъг живот. Само ако го поливате, когато започне да изглежда изсушен, ще го имате в продължение на години. Той вирее добре на място без много слънчева светлина.


© Pinterest

Замиокулкас

Няма да успеете да убиете Замиокулкас, дори и ако се опитвате. Той расте добри на слаба светлина. Той изглежда толкова зелен, красив и здрав, че хората често го бъркат с изкуствено растение. Поливайте го, когато почвата е много суха, и само толкова.


© Pinterest

Сансевиера

Сансевиерата трябва да се полива веднъж седмично. Тя расте добре при слаба светлина. След около година ще откриете, че вашата сансевиера е достигала до тавана!


© Pinterest

Алое

Алоевите растения се нуждаят само от два до три часа слънчева светлина на ден и само трябва да бъдат полети, когато почвата им напълно изсъхне.


© Pinterest

Палма Хамедорея

Това тропическо растение живее най-добре на слаба светлина и има нужда рядко да се полива!

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!