Хората правят всякакви откачени неща, за да отслабнат. За да постигнете желаното тегло не е нужно да се стресирате. Съществуват супер лесни навици, които са научно доказани, че помагат да намалите нежелани килограми. Стъпките тук не биха могли да бъдат по-лесни, не са свързани със сложни диети или трудни упражнения, ще ви накарат да се чувстват толкова добре, че няма да искате да спре да ги правите.

Ето 5 супер лесни неща, които трябва да правите всеки ден, за да отслабнете


Записвайте какво ядете

Първият съвет няма нищо общо с промяната на вашата диета или тренировки. Не е нужно да променяте нищо просто водете списък с това какво ядете през деня.

Едно проучване разкри, че воденето на запис на вашата храна може да доведе до значителна промяна в навиците ви, допринасяйки за загуба на тегло. Започнете, като напишете всичко, което ядете и пиете и по кое време. С течение на времето ще откриете, че този подход може да промени начина, по който ядете и се движите, без дори да го осъзнавате.Пийте чаша вода преди всяко хранене

Мозъкът често обърква жаждата и глада, което означава, че ядете сладки неща и чипс, когато просто се нуждаете от чаша вода. Пийте една чаша вода преди всяко хранене. Това ще предотвратите дехидратацията и ще намалите ненужното преяждане, което може да ви помогне да поддържате здравословно тегло.


Затегнете прозореца за хранене

Опитайте да ядете само от 10:00 до 20:00 часа или от 9:00 до 19:00 часа. Можете да пиете кафе или вода извън тези часове.

Проучване от 2015 г., публикувано в списанието "Cell Metabolism", показва, че при ядене в продължение на 10 часа на ден, за разлика от 15, участниците губят тегло и спят по-добре. Участниците не променят качеството или количеството на храната, а ядът както обикновено, но в по-малък прозорец от време.


Яжте повече зеленчуци

Няма човек, който да не знае, че зеленчуците са полезни за здравето. Заменете само част от нездравословната храната, която ядете на ден със зеленчуци и ще усетите промяна. Яжте повече зеленчуци и ще имате по-малко място за другите неща. Прясната храна също е пълна с хранителни вещества, а когато се чувствате добре, ще имате повече енергия, за да направите промени в живота си.Движете се, когато е възможно

Дори малко движение ще ви помогне да сте по-здрави и да намалите килограмите. Разходете се при всяка възможност и ще ставате по-слаби ден след ден. Ставайте от офис стола си на всеки час и се раздвижете поне за пет минути. Просто се движете когато имате възможност.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #отслабване