Когато това се случи ви остава да се чудите, как да премахнете петното от дрехите, в идеалния случай, без да оставите петно.

Ето 5 съвета как да изчистите грим от дрехите:

Спирт

Спиртът е перфектен за премахване на петна от червило, защото алкохолът може да разгради мазните и восъчни петна. Потопете памучен тампон или върха на кърпа в спирт и внимателно търкайте върху петното.

Крем за бръснене

Нанесете малко крем за бръснене върху петното и оставете за десет минути. През това време кремът ще разтвори петното. След десет минути премахнете крема за бръснене със студена вода.

Лак за коса

Лакът за коса с алкохол може да отстрани петна от червило. Нанесете лака за коса и го оставете да изсъхне. След като лакът за коса изсъхне и избършете с мокра кърпичка.

Лед

Ледът е друг начин да премахнете петната от грим по дрехите. Вземете кубче лед и търкайте енергично върху петното. Избягвайте гореща вода на всяка цена, когато се опитвате да изчистите дребно петно от грим.

Сапун и вода

Леко намокрете петното със студената вода. Добавете минимално количество сапун. След това разтъркайте плата. Не използвайте салфетка, защото е възможно да направи оцветената област да изглежда още по-зле.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #петна #дрехи