Любовта от пръв поглед е нещо, което често виждаме във филмите и четем в книгите. Изключително романтично е да си мислим, че ще се запознаем с някого и веднага ще разберем, че това е човека за нас. Но най-важното всъщност е дали сте влюбени. В повечето случаи не е нищо повече от привличане, което се смята за любов. Любовта от пръв поглед е рядко явление и затова е важно да знаете знаците, които могат да ви помогнат да разберете, дали това което изпитвате е моментно увлечение или истинска любов.

Психологически има обяснение защо някои хора чувстват интензивни чувства дори когато срещнат някого за първи път. Същите химикали, които предизвикват чувства за увлечение и любов в мозъка, обикновено не отнемат много време да се инициират. Дори в рамките на няколко секунди човек може да изпита усещането за влюбване, докато са налице правилните променливи. Близо 34% от необвързаните хора казват, че са се влюбили от пръв поглед. Повече мъже (41%) казват, че са го преживели от жените (29%)

Любовта от пръв поглед е почти като магия, така че внимавайте за следните признаци.Чувствате се като болни, когато се срещнете.

Ако се чувствате болки в стомаха, когато срещнете някого, към когото сте провлечени, това може да бъде любов от пръв поглед. Това е така, защото чувства могат да повлияят на храносмилателната система. Това се случва поради силната чревно-мозъчна връзка. Тъй като стомахът и мозъкът работят в тясно сътрудничество, чувствата на гняв, щастие, тъга и безпокойство могат да предизвикат физически симптоми в червата. Така чувството за пеперуди в стомаха, което получавате, може да се дължи на възторга и безпокойството, които изпитвате, когато срещнете някого, в които може да сте се влюбили.


Искате да знаете всичко за тях

Случвало ли ви се е да се запознаете с някого и веднага да искате да да знаете всяко нещо за тях? Ако отговорът ви е да това е наистина добър знак. Истински интерес към човека и мислите му върху всяка тема е ясен знак, че може би се да влюбвате в този момент. Да бъдете наистина привлечени към някого не винаги означава, че ще бъдете добра двойка. Научаването повече за човека е единственият начин да проверите дали сте съвместими. Според проучванията любопитството да научите повече за някого е наистина добър знак, че искате да се сближите с тях.


Имате очи само за този човек

Когато става въпрос за любов и привличане, контактът с очите е много важен. Обикновено чувствате невидима магнитна сила, която просто държи очите ви заключени към човека, които ви интересува. Проучване от 2018 г., публикувано в Archives of Sexual Behavior, установи, че когато бъдеш привлечен към някого, ще ги гледаш колкото е възможно повече.


Веднага ги чувствате близки

Когато изпитвате любов от пръв поглед, много често чувствате, че вече сте срещали този човек. Нищо не се чувства принудено. Всичко изглежда естествено и лесно между вас двамата. Факта, че веднага се чувствате комфортно с някого, е чудесен знак, че може да имате вида химия, която е предназначена, че връзката ще процъфти.


Намирате маниерите им за супер привлекателни

Начинът, по който човек ходи, говори или се усмихва, може да бъде невероятно привлекателен и може да ви накара да почувствате незабавна връзка. Пренебрегването на нечии странности или дори да намирането им за привлекателни, когато при друг човек те биха ви дразнели е добър показател, че това е любов от пръв поглед.Има и други физически признаци, че сте привлечени от човек от пръв поглед, като ускорено сърцебиене, повишена температурата и усмивката, която не напуска лицето ви. Макар че е ясно, че тялото ви реагира по определен начин, когато срещнете някой привлекателен, дали това е любовта?

Любовта се нуждае от време за развитие. Но това не означава, че трябва да омаловажите тази първоначална връзка с някого. Ако вярвате в любовта от пръв поглед, не позволявайте на никого да ви каже, че не е истина.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #любов #любов от пръв поглед