© Flickr user A Frequent Traveller

​Форт Бхангър в Индия

Паранормалните събития се случват сред руините през нощта, дори местните власти забраняват на туристите да посещават форта преди изгрев и след залез слънце. Онези, които останават след тези часове във форта, никога повече не са виждани.

© Flickr user Kevin

​Островът на куклите ( Isla de las Muñecas ) в Мексико

Островът на куклите е малък остров, които се отличава със стотици смущаващи кукли. Пазачът на острова, Дон Хулиан Сантана Барера, намира удавено малко момиче, а до него плавала кукла. Предполагайки, че принадлежи на момиченцето я окачва на дърво в знак на уважение. Предполага се, че Хулиан е преследван от духа ѝ и за това започва да окачва още кукли. 50 години по-късно той бил намерен удавен на същото място.

© Flickr user tkamenick

​Единбургски замък в Шотландия

Стотици френски затворници били затворени и измъчвани в тъмницата на Единбургски замък в Шотландия по време на Седемгодишната война, където днес има паранормални събития. Там е изгорена на клада през 16 век - жена след фалшиви обвинения за вещество. Посетители твърдят, че са изпитали усещане за изгаряне по ръцете си, необясними шумове и призрачни видения.

© Flickr user Alessandro Grussu

​Гробището Highgate в Англия

Гробището Highgate в северен Лондон е било популярно гробище за богатите викторианци. След Втората световна война гробището е изоставено. Преди гробище да бъде реновирано през 80-те години има многобройни истории за срещащи с призраци и плашещи фигури. След това необичайната активност намалява, но духът на една луда, стара жена, която търси децата си, и една изчезваща фигура, се срещат и днес.

© Flickr user Guilhem Vellut

​Гората Aokigahara в Япония

Известна като Самоубийствена гора, Aokigahara стои в основата на планината Фуджи и е място, където много хора отиват да умрат. Ужасяващата тиха гора е популярно място за извършване на самоубийства, а телата се пренасят ежегодно преди празниците. Легендата гласи, че онези, които влизат в гората, никога не се връщат. Популярно вярване е, че душите на умрелите още бродят из гората.

© Flickr user Kent Kanouse

​Хотел "Стенли" в Колорадо, САЩ

Това е хотелът, който вдъхновява известния автор на ужасите Стивън Кинг да напише “Сиянието”. Бившият собственик на Фрилан Оскар Стенли е забелязан в снимки в билярдната зала (любимата му стая в хотела) след смъртта му, а пианото на съпругата му може да бъде чуто как свири само през нощта. Гостите могат дори да резервират "Haunted Rooms", за които се казва, че имат висока паранормална активност.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #туризъм
Любопитно Споделете Споделете