През зимата не само лицето страда от ниските температури, а ръцете и ноктите. Те също се нуждаят от грижи, за да бъдат в добро здраве. Ето и шест изпитани съвета, които ще ви помогнат.

  1. Веднъж седмично накиснете ръцете във ваничка с морска сол. Тази процедура ще заздрави ноктите и ще омекоти кожата. Ако имате възможност и време, направете си в козметичния салон парафинова баня на ръцете.
  2. Чупливите и крехки нокти ще укрепите по следния начин. Направете си ваничка от затоплен на водна баня зехтин или бадемово масло. Прибавете 2-3 капки йод .Тази процедура се прави веднъж седмично.
  3. Не забравяйте да втриете в основата на ноктите лимонов сок. Той ще ги заздрави. Добре е да масажирате ноктите със сусамово масло. То ще ги направи потвърди. Поставете на дланта няколко капки (може и с жасминово или розово) и ги втрийте в основата на ноктите.
  4. Масаж с костилка от авокадо ще активира кръвообращението. С помощта на лявата ръка започнете да търкаляте костилката по дланта и по външната страна на дясната ръка. Не се притеснявайте, ако по "топчето’1 има парченца от меката част на плода. Те ще подхранят кожата, защото съдържат много витамини.
  5. Не забравяйте да си купите основа за маникюр. Тя съдържа много протеини, витамини, които хидратират и подхранват ноктите. По този начин ги предпазват от ацетона.
  6. Не режете с ножичка ноктите. По-добре е да ги пилите, след като предварително сте ги накиснали във вода.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #нокти #маникюр