© Unsplash

След като решите да си вземете домашен любимец с партньора си, връзката ви ще се промени много бързо. От първоначалните разговори, до избирането на домашен любимец, до окончателно стартиране на живота ви заедно - без съмнение, процесът ще промени взаимоотношенията ви по милион начини.

Вземането на домашен любимец ще е голяма стъпка не само за вас, но и за връзката ви. Нормално е да сте въодушевени и развълнувани и е хубаво да се съсредоточите върху позитивното. Не забравяйте, обаче че отглеждането на домашен любимец не е лесна работа. Това може да ви донесе допълнителен стрес, нови проблеми, с които не сте се сблъсквали до сега и много нови отговорности, и потенциални конфликти.

За това се убедите, че вие и вашият партньор сте на една и съща вълна и сте говорили за начините, по които едно домашно животно ще промени ежедневието ви.

Ето как връзката ви може да се промени, когато си вземете домашно животно:Ще бъдете по-малко спонтанни

След като се сдобиете с домашен любимец, пригответе се за живот, който ще е малко по-малко спонтанен. Спонтанността изисква свобода от отговорности, а домашните любимци разчитат на хората си за всички свои нужди. Ще се наложи да планирате повече и да знаете плановете си предварително.

Недоволството може да се натрупа

Домашният любимец ще ви накара да промените живота си по някакъв начин, което може да доведе до негодувание, ако не всички си изпълняват задълженията. Така че преди да поемете тази голяма крачка е важно да говорите за това колко голям отговорността е вземането на домашен любимец и да се уверете, че и двамата сте готови да изпълните задачата.

Може да има ревност

Вярвате или не, може дори да има чувство за ревност във връзката ви, от едната или от двете страни. В края на краищата, трудно е да се състезаваш с домашния си любимец за времето на половинката си. Но често отнема само няколко малки корекции, така че никой да не се чувства игнориран.

Може да се чувствате все едно имате дете

Макар че децата и домашните любимци очевидно са много различни, те изискват много време и внимание, поради което много хора разглеждат домашните любимци като стъпка към родителството. Те също могат да бъдат добър тест, за да видите как функционирате като двойка с повече стрес и отговорност - особено ако смятате, че някой ден ще имате бебе.

Може да се карате

От решението, кой ще изведе кучето до кой ще купи котешка храна, комуникацията между вас трябва да се подобри. Ако някой от вас не направи достатъчно голямо усилие, не се учудвайте, ако това води до повече спорове.

Нов домашен любимец почти неизбежно ще доведе до нови конфликти. Ще трябва да се разберете за отговорностите, така че всичко да остане честно.

Ще се научите да работите заедно

От друга страна, грижата за домашен любимец може да ви научи, как да поемате отговорност, да работите заедно и да се справите с различията си.

Новият домашен любимец ще ви накара, да се се замислите колко добре работите в екип. Това може да помогне на връзката ви или да ви покаже, че не сте един за друг. Тъй като е необичайно двойките да са на едно мнение, когато става въпрос за отглеждане на домашен любимец, компромисът ще бъде от ключово значение.

За добро или лошо, домашният любимец може да промени отношенията ви. Ще има повече стрес и трудни разговори, но ползите ще са повече от негативите.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #домашни любимци #връзки