© Unsplash

Във една връзка не винаги ще ви бъде забавно. Разговори за секс, домакинска работа, пари и други може да са трудни. Много двойки се страхуват да се справят с трудни теми като тези, защото се страхуват, че това ще означава несъвместимост или още по-лошо, раздяла. Но е важно да се има предвид, че те могат да направят взаимоотношенията ви по-силни. Двойките, които могат да водят тези разговори по конструктивен начин, издържат по-дълго, имат по-добра интимност и са по-малко склонни да развият презрение един към друг.

Същото важи и за потенциално неудобни ситуации, като първия ви спор, среща с родителите на другия и т.н. Най-добрият начин да преодолеете тези моменти като двойка е да сте отворени и честни и да ви е ясно, че в много отношения те могат да ви сближат.

Ето 6 неудобни неща, които всъщност могат да направят връзката ви по-силна.Спорове за пари

Малко хора всъщност обичат да говорят за пари. И все пак, за здравето на вашата връзка, вие ще трябва да разговаряте рано и често за финансовите си цели, дългове, как ще искате да разделите сметките и т.н.

В крайна сметка, притесненията за парите продължават да бъдат една от основните причини за развод. Двойките не винаги имат еднакви планове, когато става въпрос за харчене или спестяване, и това може да бъде голям източник на напрежение.

И все пак, можете не само да предотвратите недоразумения, но и да направите връзката си по-силна, като сте по-честни един с друг.


Разговори за секс

По тази тема често не се говори в много връзки, защото хората се притесняват и / или срамуват да го споменат. Мисленето е, че или ще се разберете без да говорите, или се надявате, че ще бъдете съвместими. Но този разговор може да направи чудеса за една връзка. След като седнете и говорите за това, което и двамата харесвате и не харесвате в леглото, може да имате по-добър секс.


Да казвате какво мислите

Може да си спестите много време и енергия, ако просто казвате какво точно е това, което искате. Да се научите как да говорите в една връзка и да бъдете честни за това, което искате, може да ви се стори странно. Но това може да направи връзка ви по-силна. Това ви спестява и на двамата постоянно да се чудите какво си мисли партньора ви.


Среща с родителите

Обичайно е да се чувства неудобно, когато се срещате с родителите на партньора си, или когато те се срещат с вашите. Може да има известно напрежение и може да е малко неудобство, особено ако семейството ви не винаги казва правилното нещо. Но нищо не сближава двойките, повече от преодоляват на този момент.

Първата среща може да бъде неудобна. Но дискомфортът, свързан със запознанството с нови хора и опитите да направи добро впечатление, може да бъде важна част от развитието на една двойка.


Разговори за деца

Много хора не говорят за това и просто предполагат, че техните партньори искат или не искат деца или вярват, че знаят кога партньорът им иска деца. И все пак, ще трябва да говорите един с друг ако наистина искате да знаете какво другия.

Дали искате деца е важен въпрос, на който трябва да се обърне внимание в една задълбочена връзка, за да може и двете страни да бъдат на една и съща страница.


Разговори за нещата, които ви притесняват

Може да е трудно да свалите гарда и да бъде честен за несигурността си. Но въпреки че може да се почувства странно, това е толкова важно, че трябва да се направи, когато става въпрос за създаването на силна връзка.

Когато говорите с партньора си на такива теми, вие им показвате, че сте един отбор, и че, когато нещо ви притеснява, можете открито да го обсъдите по рационален и спокоен начин, вместо да оставяте то гние и да създава недоволство, което в крайна сметка ще избухне в голяма караница.Не винаги е лесно да преминете през тези моменти като двойка, но щом излезете от другата страна, има голям шанс да се чувствате по-близо от всякога.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #връзки #любов