© Pixabay

Ферментиралите храни като киселите краставички, киселото зеле и кимчито са пълни с пробиотици, стимулиращи здравето на червата. Изследванията показват, че пробиотиците водят до чиста кожа, по-добра имунна система, по-добро здраве на стомашно-чревния тракт и могат да намалят депресията.

Това е чудесна новина за любителите на кисели краставички, но това е само началото ето 6 ползи за здравето на кисели краставички.

Те са зеленчуци

Кисели краставички са направени от сурови краставици и докато процесът на ферментация променя техния хранителен профил малко, те си остават зеленчук. Една краставичка с копър се брои като 1/4 чаша от препоръчителния зеленчуков прием за деня.

Пиенето на сок от кисели краставички може да успокои мускулните крампи.

Според проучване, публикувано в Medicine & Science in Sports and Exercise, пиенето на сока на киселите краставички успокоява мускулни крампи.

Антиоксиданти

Киселите краставички съдържат естествени антиоксиданти, намиращи се в пресните плодове и зеленчуци, и докато готвенето може да разруши някои от тези чувствителни на топлина хранителни вещества, процесът на ферментация ги запазва.

Помагат за борбата с рака на далака

Проучване от 2014 г. установи, че пробиотичното съдържание на традиционните японски кисели краставички е ефективно при борбата с рака на далака при мишки, което може да доведе до разработването на нови лечения за рак при хората в бъдеще.

Помогнат за запазване на ниските стойности на кръвната захар

Яденето на ферментирали храни, може да помогне за предотвратяване на скока на кръвната захар, благодарение на съдържанието на оцет, според проучване от 2005 г.

И разбира се пробиотиците

Пробиотиците предлагат всякакви здравни бонуси, от по-добра кожа до увеличено сърдечно-съдово здраве. Кисели краставички са пълни с пробиотици.

Макар че винаги е супер да научите, че любимите ви храни са здравословно, не забравяйте, че киселите краставички също са пълни със сол и не бива да прекалявате.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!