Няма нищо по-хубаво от добрия сън. Хората не осъзнават, че пречистващите въздуха и успокояващи качества на определени растения действително могат да окажат значително влияние върху начина, по който спите. Ето 7 домашни растения, които ще ти помогнат да спите по добре.

Сансевиера

Сансевиерата може да преобразува CO2 в кислород и докато много растения престават да го правят през нощта, сансевиерата пречиства въздуха, докато спите.

Розмарин

Мирисът на розмарин намалява тревожността, успокоява и подобрява паметта.

Лавандула

Подобно на розмарина, лавандулата притежава невероятен аромат. Лавандулата помага на хората с тревожност и дори може да ви помогне да заспите като понижи сърдечната честота, кръвното налягане и нивото на стрес.

Обикновен бръшлян

Обикновеният бръшлян премахва плесените и животинските изпражнения от въздуха, така намалява алергиите и подобрява качеството на въздуха.

Хлорофитум

Хлорофитумът премахва вредни химикали от въздуха, като формалдехид, оставяйки ви само свеж въздух, който ще ви помогне да спите по-добре.

Алое Вера

Много хора вече имат алое в дома си заради лечебните му свойства. Алое Верата почиства въздуха от бензол, който се намира в боята и химическите почистващи препарати.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #растения #сън