Ако се опитвате да отслабнете, вероятно искате да премахнете коремните мазнини. В края на краищата, висцералната мазнина или коремната мазнина, съхранявана в коремната кухина, е най-опасната. Тя е свързана с повишен риск от сърдечни заболявания, инсулт, диабет тип 2 и други хронични заболявания.

Да се отървете от корема мазнини може да бъде трудна задача. Загуба на мазнини зависи от вашият генетичен код. Той определя колко бързо може да стопите мазнините. Въпреки това, можете да отслабнете и да намалите коремните мазнини с комбинация от диетични промени, упражнения и други фактори в начина ви на живот.

Ето 7 ефективни съвети за загуба на коремни мазнини.

 1. Яжте много разтворими фибри
 2. Разтворимите фибри абсорбират вода и образуват гел, който помага за забавянето на храната, докато преминава през храносмилателната система. Проучванията показват, че този тип фибри насърчава загуба на килограми, като ви помага да се чувствате сити, така че естествено да ядете по-малко. Разтворими фибри също могат да намалят броя на калориите, които тялото ви поглъща от храната. Нещо повече, разтворимите фибри могат да помогнат за борбата с коремните мазнини.

  Направете усилие да консумирате храни с високо съдържание на фибри всеки ден. Отлични източници на разтворими фибри са лененото семе, брюкселското зеле, авокадото, бобовите растения и къпините.

 3. Яжте високопротеинова храна
 4. Високо протеиновите храни, като рибата, месото и боба, са идеални, ако се опитвате да свалите няколко килограма около кръста си. Високият прием на протеини увеличава освобождаването на хормона на пълнотата PYY, който намалява апетита и насърчава ситост. Протеинът също забързва метаболизма ви и ви помага да запазите мускулната маса по време на отслабване. Много проучвания показват, че хората, които ядат повече протеини, имат по-малко мазнини около корема, отколкото тези, които ядат по-ниско протеинова диета.

 5. Правете аеробни упражнения (кардио)
 6. Аеробните упражнение са ефективен метод за отслабване. Проучванията показват, че те са сред най-ефективните форми на упражнения за намаляване на коремните мазнини. Въпреки това, резултатите са смесени за това дали упражненията с умерена интензивност или висока интензивност са по-полезни. Във всеки случай честотата и продължителността на вашата тренировъчна програма са по-важни от нейната интензивност.

 7. Спрете да пиете плодов сок
 8. Въпреки че плодовият сок осигурява витамини и минерали, той има също толкова високо съдържание на захар, колкото колата и други подсладени напитки. Когато става дума за натрупване на мазнини, плодовият сок може да бъде също толкова лош, колкото и пълните със захар газирани напитки. Опитайте се да избягвате всички течни източници на захар, за да увеличите шансовете си за успешно отслабване. За да се намали излишната мазнина, заменете плодовия сок с вода, неподсладен чай или газирана вода с резенче от лимон или лайм.

 9. Добавете ябълков оцет към диетата си
 10. Ябълковият оцет може да ви помогне да отслабнете. Изследванията върху животни показват, че може да намали корема мазнини. Пиенето на оцет от ябълков оцет има впечатляващи ползи за здравето, включително намаляване на нивата на кръвната захар . Той съдържа оцетна киселина, за която е доказано, че намалява съхранението на мастна тъкан в няколко изследвания с животни. Приемането на 1-2 супени лъжици ябълков оцет на ден е безопасно за повечето хора и може да доведе до скромна загуба на мазнини. Разредете оцета с вода преди да го пиете.

 11. Не губете сън
 12. Липсата на сън е свързана с повишен риск от наддаване на тегло. Висококачествен сън трябва да бъде един от вашите основни приоритети, ако планирате да отслабнете и да подобрите здравето си. Състоянието, известно като сънна апнея, където дишането спира през нощта, също е свързано с излишната висцерална мастна тъкан.

 13. Намалете нивото на стрес
 14. Стресът може да подпомогне за натрупването на мазнини около кръста. Намаляването на стреса трябва да бъде един от вашите приоритети, ако се опитвате да отслабнете. За да се намали коремните мазнини, се ангажирайте с приятни дейности, които облекчават стреса. Практикуването на йога или медитацията могат да бъдат ефективни методи.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #мазнини