© Unsplash

Мислите ли, че знаете всичко за грижата за косата? Може би знаете нещо, но около вас има още тон грешна информация за това, което прави косата ви здрава и ослепителна. По-долу сме описали някои от най-често срещани заблуди около косата. Ще останете изненадани!

Подстригването на косата я кара да расте по-бързо.

Подстригването на косата помага тя да изглежда здрава, но в действителност не се отразява на растежа и, тъй като растежа на косата зависи от корена, а не от върховете.

Колкото повече решите косата си, толкова по-здрава ще бъде

Няма смисъл да решите косата си по 100 пъти на ден. Всъщност, прекомерното ресане може да причини повече вреда, отколкото полза.

Слънцето я изсветлява естествено и без повреди

Слънцето наистина изсветлява косата, но това не е добър метод. Въпреки това, което вярват хората, скалпа е много чувствителен и може да бъде наранен от прекалено излагане на слънце.

Носенето на шапки може да доведе до загуба на коса

Идеята е, че шапките прекъсват циркулацията на скалпа, причинявайки загуба на коса, но това е просто мит.

Пърхотът означава сух скалп

Всъщност пърхота се среща най-често на мазен скалп. Пърхотът се причинява от вид дрожди, които се развиват най-добре в мазна среда.

Честата промяна на шампоани е добра за косата ви

Смяната на шампоана няма да навреди на косата ви и ако искате друг ефект винаги може да го смените, но използването на един и същ шампоан всеки път е напълно безопасно.

Трябва да си миете косата през ден

Косата на всеки е различна. Ако косата ви е мазна в корените, измийте я. Ако не, пропуснете измиването, докато не почувствате, че е мазна. За хората със суха коса е най-добре да я измиете когато скалпа стане леко мазна, за да не го раздразните.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #коса