Всички искат да отслабнат възможно най-бързо. Когато става дума за загуба на тегло без йо-йо ефект, бавното и стабилно отслабване е ключът към успеха. Може да ви звучи демотивиращо, но ако искате да отслабнете, трябва да бъдете подготвени за сериозни промени в живота си. Най-лесния начин да отслабнете е да намалите калориите, които ядете на ден. 500 калории по-малко на ден могат да ви помогнат да свалите около 450 грама на седмица.

Ако консумирате с 300-500 калориите по-малко всеки ден в продължение на три до четири седмици е вероятно загубите на 3-5 килограма.

Тези 7 начина да намалите 500 калории от дневния си прием без да забележите ще ви помогнат да постигнете резултатите, които желаете.

 1. Не яжте пред телевизора
 2. Ако комбинирате гледането на любимото ви реалити шоу или сериал с ядене, тогава най-вероятно ще консумирате 288 калории повече. Американски учени от университета в Илинойс твърдят, че този навик води първо до преяждане и след това до затлъстяване. Часът, прекаран пред телевизора, най-добре е да бъде заменен с разходка на чист въздух - така ще изгорите около 527 калории.

 3. Дъвчете по-бавно
 4. Дъвченето на всяка хапка два пъти повече, колкото обикновено, ви позволява да се чувствате по-сити с по-малко храна. Изследванията показват, че можете да намалите количеството на храната от всяко ядене с 100 до 120 калории (което елиминира близо 400 калории).

 5. Раздвижете се
 6. Изследванията показват, че хората, които се движат през денят изгарят 350 калории повече от техните колеги, които са седнали през целия ден.

  Разходете се по време на обедната почивка и ще изгорите още 150 калории.

 7. Спете между 7 и 8 часа на ден
 8. Изследванията показват, че лишаването от сън забавя метаболизма и увеличава апетита към сладки неща. Едно проучване в Американския журнал за клинично хранене показва, че хората, които спят четири часа на нощ, консумират 300 калории повече, отколкото хората, които спят по 7-8 часа. Добре отпочиналите хора са много по-склонни да спортуват, а една кратка тренировка може да изгори още 200 калории.

 9. Яжте пред огледало
 10. Изследване, публикувано в Journal of the Association for Consumer Research, е установило, че когато хората, които се гледат как се хранят в огледалото, са избрали по-здравословни варианти и са изяли средно около 400 по-малко калории.

 11. Дъвчете дъвка
 12. Изследване в Университета в Роуд Айлънд намери, че хората участвали в него, които са дъвкали дъвка без захар за един час сутрин, са изяли 67 калории по-малко на обяд. Същото проучване в следобедните часове намира, че хората които са дъвкали дъвка без захар за един час следобед, ядът с около 120 калории по-малко.

 13. Използвайте по-малки чинии
 14. Яжте поне едно хранене от по-малка чиния. Като превключвате от 30-сантиметрова чиния към 25-сантиметрова чиния, ще намалите калориите с 22% на ястие.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #диета #диети #калории