Да бъдеш част от английското кралското семейство е невероятна привилегия, но идва с много традиции и правила, някои от които засягат дори модния избор. Ето 7 протокола за стил, които всеки член на кралското семейство трябва да следва.

 1. Сватбените рокли се нуждаят от одобрението на кралицата
 2. Традиция е, че кралицата трябва да одобри окончателната версия на кралска сватбена рокля. Кралица Елизабет е трябвало да одобри роклята на Кейт Мидълтън през 2011 и роклята на Меган Маркъл за сватбата й с принц Хари.

 3. Цветният лак за нокти не е разрешен
 4. Всеки път, когато видите кралица Елизабет или Кейт Мидълтън да излизат, може да забележите, че ноктите им винаги са в неутрални тонове. Те носят нежни бледо розови цветове или безцветен лак, когато са на събития, защото само естествено изглеждащите нокти са позволени по време на кралски събития.

 5. Не всеки може да носи тиара
 6. Тиарите се носят само за най-важните и официални кралски събития. Носенето на тиара е привилегия, запазена само за женените жени - неомъжените жени и децата никога не ги носят. Кейт Мидълтън е взела назаем Cartier Halo тиарата на кралица Елизабет за сватбата си с принц Уилям през 2011 г. и е носила тиарата на принцеса Даяна няколко пъти.

 7. Кралицата носи шапки поради стара традиция
 8. По принцип за всяка формална поява, кралицата носи шапка, която съвпада перфектно с ярките й облекла. Това е заради една стара традиция, според която жените трябва да пазят косата си покрита. В редките случаи, когато кралицата не носи шапка, може да забележите, че с корона или шал на главата.

 9. Кралското семейство трябва да пътува с поне един черен тоалет
 10. Когато някои от кралското семейство пътува винаги трябва да имат резервен черен тоалет в случай, че някой от семейството умре. По този начин, когато пристигат обратно в Обединеното кралство, те ща са облечени по подходящ начин. Кралица Елизабет била в Кения, когато баща й починал през 1952 г. Тя не носела черни дрехи с нея и следователно трябвало да изчака вътре в самолета докато и донесат.

 11. Принц Джордж носи само шорти
 12. Принц Джордж винаги е сниман в шорти, защото обличането на момчета в шорти е дългогодишна традиция сред британските кралски особи и аристокрация.

 13. Чорапогащникът е препоръчителен, но не е задължителен
 14. Въпреки че не е официално правило, определено се насърчава носенето на чорапогащник. Кралицата, Кейт Мидълтън и покойната принцеса Даяна - всички го носят.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #английското кралското семейство
Любопитно Споделете Споделете