© Unsplash

Трудно е да се чувстваш уверен и комфортно когато коремът ви е подут. Ако страдате от екстремни, необясними подувания, избягвайте тези седем често срещани грешки.

Преяждате

Яжте докато се заситите независимо, дали ядете пица или салата. Прекалената консумация на каквато и да е храна е една от основните причини за подуване на корема. Бъдете внимателни докато ядете, яжте докато се чувствате удовлетворени, но не натъпкани. Подуването от преяждане може да продължи половин ден или повече.

Не ядете достатъчно фибри

Диетите, особено тези, предназначени за отслабване, са склонни да се фокусират върху получаване на повече протеини и по-малко въглехидрати, така че ако установите, че се чувствате подути, може би не консумирате достатъчно фибри. Стремете се да ядете 25 до 30 грама фибри на ден, но не прекалявайте защото прекалено много фибри също водят до подуване на корема.

Ядете на неправилни храни

Вие познаването тялото си най-добре и сигурно сте забелязали, че някои храни ви причинят подуване. Млечни продукти, мазни храни, глутен, соя, яйца, месо, кръстоцветни зеленчуци като зеле и броколи, чесън и боб могат да причинят подуване, за това бъдете особено внимателни колко ги консумирате. Яденето на твърде много сол или прекалено много фибри има същия ефект.

Не пиете достатъчно вода

Ако не пиете достатъчно вода всеки ден, запекът може да е причината да се чувствате подути. Пийте чиста вода, защото лимонадата, газираните напитки, спортни напитки, чая и кафето може да доведе също до подуване на корема. Не е нужно да прекалявате и да пиете галон вода, но се стремете да пиете около 2 литра вода на ден.

Ядете твърде бързо

Бързото хранене може да причини подуване по два начина. Първо, поглъщате повече въздух и второ, това не позволява на мозъка ви да осъзнае, че сте сити, за това често преяждате. Можете да се опитате са ядете по-бавно, като не ядете пред екрана, оставяте вилицата си между хапките и спирате, след като изяли половината си храна, за да си починете пет минути.

Пиете алкохол

Алкохолът е друга причина за подуване, тъй като води до дехидратация, което може да доведе до задържане на вода. Захарта във виното и коктейлите напитки, както и глутенът в бирата, също могат да причинят храносмилателни проблеми. За да не се подувате се придържайте към една алкохолна напитка на ден и след нея изпийте огромна чаша вода.

Пиете много газирани напитки

Всички знаем, че газираните напитки подуват корема, намалете количеството и може би ще се почувствате по-добре.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #подут корем