Хаштага технически се нарича октоторп (octothorpe)

Според речника Merriam-Webster префиксът „octo-“ се отнася до осемте точки на популярния символ, но „thorpe“ остава загадка. Една теория твърди, че идва от староанглийската дума за "село", базирана на идеята, че символът прилича на село, заобиколено от осем ниви!


100-те плисета в шапката на готвача представляват 100 начина за приготвяне на яйце.

Да, тази висока, плисирана бяла шапка, която готвачите носят има 100 гънки и според Reclutant Gourmet това е така, защото плисетата показвали на нивото на опит на готвача, като броя на начините, по които той или тя е знаел как да приготвя яйца.


Някои котки са алергични към хора

Доста необичайно е, защото се къпем по-често от други животни и не ни пада толкова коса или мъртва кожа, но да, някои котки са алергични към хора.


Еднорогът е националното животно на Шотландия

Да, въпреки че е приказно създание, националното животно на Шотландия всъщност е митичният еднорог - избран поради асоциацията му с господство и рицарство, както и чистота и невинност в келтската митология.


Можете да чуете пулсa на синия кит на повече от 3 километра разстояние

Синия кит е най-голямото животно на планетата.


Четири пъти повече хора говорят английски като втори език, отколкото като роден

Това е най-разпространеният език в света, като близо два милиарда души го учат като втори език, а само 350 милиона души го говорят като роден език.


Кока-кола е първата безалкохолна напитка в космоса

Кока-кола стана първата безалкохолна напитка, консумирана в космоса, когато астронавтите на борда на Challenger изпробваха „Coca-Cola Space Can“ на 12 юли 1985 г.


Около 700 грозде трябват за една бутилка вино

Това е средно малко повече от един килограм грозде.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #интересни факти
Любопитно Споделете Споделете