© Farhad Ibrahimzade on Unsplash
  1. Планирайте предварително. Отделянето на време за планиране на храненията може да ви помогне да направите по-здравословен избор и да избегнете импулсивното хранене.
  2. Яжте повече здравословни храни. Съсредоточете се върху това да запълните чинията си с цели, непреработени храни като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и нетлъсти протеини.
  3. Избягвайте преработените и съдържащи захар храни. Тези видове храни често съдържат много празни калории и могат да допринесат за увеличаване на теглото и други здравословни проблеми.
  4. Пийте много вода. Водата е от съществено значение за доброто здраве и може да ви помогне да се хидратирате и да се чувствате сити. Стремете се да пиете поне по 8 чаши на ден.
  5. Яжте повече растителни храни. Включването на повече растителни храни в диетата ви може да осигури широк спектър от хранителни вещества и е свързано с множество ползи за здравето.
  6. Не пропускайте хранения. Пропускането на хранене може да доведе до преяждане по-късно и да доведе до понижаване на кръвната ви захар, което да предизвика чувство на умора.
  7. Хранете се бавно и съзнателно. Отделянето на време за хранене и обръщането на внимание на храната може да ви помогне да се наслаждавате повече на храната и да правите по-здравословни избори.
  8. Яжте разнообразни храни. Разнообразното хранене може да ви помогне да си осигурите широк спектър от хранителни вещества.
  9. Ограничете приема на алкохол. Въпреки че чаша вино или бира може да бъде приятна, прекомерната консумация на алкохол може да допринесе за увеличаване на теглото и други здравословни проблеми.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!