© Unsplash

Има много начини да придадете естествен и зашеметяващ вид на косата ви с минимални усилия, ето няколко:

Мийте правилно косата си:

Дори нещо толкова просто като миене на косата по различен начин може да добави обем на вашата коса. Всичко, което трябва да направите, е да изпълните няколко основни правила:

  1. Започнете, като изплакнете косата си с гореща вода. Това ще отвори кутикулите, което е добър начин за премахване на всякаква мръсотия от косата.
  2. Нанесете шампоан само на корените си. След това го разнесете по дължината на косата. Краищата на косата ви са винаги по-сухи и по-крехки, така че не трябва да ги разтърквате силно.
  3. Нанесете балсам или маска само по дължината на косата си. Овлажняващите шампоани, когато се прилагат върху корените, ги правят по-тежки и изглаждат косата ви.
  4. Къпете косата си редовно, но не всеки ден . Това ще подобри кръвообращението на скалпа и ще премахне мъртвите клетки. Но ако миете косата си всеки ден, ще премахнете защитния слой от косата ви и тя ще стане по-суха и чуплива, а това ще я лиши от обем.

Сушете косата си с обърната глава надолу:

Най-добрият пряк път към постигането на обем на косата е просто да я сушите с главата си надолу. Причината за това е, че докато се сушите и сте с главата надолу вашите корени автоматично застават в перпеникулярна на скалпа позиция. След като косата ви е суха, използвайте лак, за да фиксирате.

Тупирайте косата си:

Тупирането има лоша репутация. Не е нужно да означава агресивно четкане на косата с малък остър гребен за създаване на масивни спластявания на корените (които стават кошмар веднъж щом влезете под душа). Всъщност можете да създадете страхотен обем чрез обратно четкане на корените, като използвате вместо това голяма четка. Разделете косата на секции като внимателно тупирате всеки кичур и напръсквате с лак за коса за по-дълготраен ефект. Все пак използвайте този метод по-рядко, защото това накъсва косата.

Променете пътя на косата си:

Вероятно сте свикнали да разделяте пътя на косата си по определен начин. Проблемът е, че това е и начинът, по който косата ви е най-плоска. Промяната на пътя на косата ви създава незабавен обем.

Използвайте топли ролки:

За разлика от машите и пресите, да използвате ролки няма специална техника. Просто си ги сложете, докато правите грима си и след 20 минути ще имате разкошен обем. Това е страхотен трик, ако косата ви вече е суха. За по-дълготраен обем напръскайте всяка ролка с лак за коса и я оставете да се охлади напълно преди да я свалите. Ако не разполагате с топли ролки, може да използвате и обикновени, като след като си ги сложите затоплите косата си със сешоар за 5-10 минути.

Спете с вързана коса:

Това е супер идея за създаване на обем през нощта без да вредите на косата си. След като изкъпете косата си, вържете я на висока, хлабава опашка, докато е все още влажна. Косата ви ще изсъхне докато е вързана и когато се събудите и я пуснете ще имате супер обем плюс леки къдрици.

Използвайте пудра за обем:

Прилагането на пудра за обем съчетано с леко масажиране на скалпа, може да направи чудеса за вашата прическа. Препоръчва се да я използвате, когато косата ви не е туко-що измита и да не слагате прекалено голямо количество.

Не прекалявайте с пяната за коса:

Прекомерното количество пяна може да слепи косата ви и да я направи по-тежка, което на свой ред затруднява постигането на допълнителен обем. Придържайте се към следното правило: за стилизиране на къса коса използвайте топка от пяна с размер на орех, за средно дълга - с размерите на кокоше яйце, а за дълга коса - с размерите на тенис топка.

Прилагайте сух шампоан:

Сухият шампоан може да бъде животоспасяващо средство за тези, които нямат време да измият косата си или да прекарат часове, за да я стилизират. Същият ефект може да се постигне и чрез използване на бебешка пудра.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #коса #боядисана коса #грижа за косата