Ако се разходите из света, ще откриете, че отделните народи имат всякакви интересни начини за подобряване на тяхното здраве и красота.

Вижте някои от тези изненадващи и неочаквани процедури за красота:

Израел: Масаж от змии

“Ada Barak’s Carnivorous Plant Farm and Spa” в Израел предлага масажни услуги, използвайки нашите приятели - змиите. Процедурата включва около 5-6 змии, които се плъзгат по вас и по този начин ви правят естествен масаж на цялото ви тяло, включително лицето. Змиите се наблюдават по време на лечението, а клиентите твърдят, че помагат при мигрена и възпаление на мускулите.

Тайланд: Маска за лице с охлюви

Когато оставите живи охлюви да пълзят по лицето ви, те ви правят една страхотна процедура, разпространявайки тяхната слуз и масажирайки вашето лице. Докато тази терапия набира популярност в спа центрове в Тайланд, подобни лечения с охлюви датират още от древна Гърция.

Калифорния и Холандия: Маска за лице с плацента

За хората с дерматологични проблеми, вариращи от акне до псориазис и розацея, плацентата се използват по света като крайно лечение. В Холандия дори било известно, че футболистите третирали скъсани връзки на глезена, използвайки конска плацента.

Япония: Къпане в супа “Рамен"

Супата “Рамен” е толкова емблематична, че дори се е превърнала в спа процедура. “Yunessun Spa House”, тематичен парк за спа в Хаконе, Япония, позволява на клиентите си да се накиснат в гигантска купа за Рамен, като се твърди, че това забързва метаболизма и подобрява състоянието на кожата. Използва се реален бульон от свинско месо.

Перу: Терапия с делфини

В терапевтичните лечения се използват много различни видове животни. В Перу плуването с делфини във водните паркове се използва за речева, професионална и физиотерапия. Жените, които очакват деца, също използват този метод. Делфините побутват корема на жената и издават високочестотен звук, за който се казва, че стимулира мозъка на бебето.

Италия: Терапия със сено

Хотел “Heubad” в Северна Италия предлага спа терапия, която включва обгръщане на клиента в мокро, ферментирало сено. Идеята идва от вековете на земеделците, спящи на сено и събуждайки се пълни с енергия. Твърди се, че лечението помага при мускулни крампи, стави и дори затлъстяване.

Китай: Терапия с вендузи

Тази традиционна форма на китайска акупунктура включва нагряване на стъклени чаши и поставянето им на гърба на клиента, създавайки вакуум с кожата. Твърди се, че лечението помага с различни проблеми - от мускулни крампи до обикновена настинка. Знайте обаче, че след терапията може да получите кръгови синини по кожата.

Австралия: Рейки, практикувани от коне

Рейки е духовна практика, в която се използва техника с полагане на ръце като форма на комплементарна терапия. Практикуващите рейки вярват, че чрез тази техника прехвърлят „универсална жизнена енергия“. Нарастващата тенденция в Австралия предлага вариация на тази практика, която използва коне. Терапията включва това клиентите да лежат на масажно легло или да седят на стол, докато конете се движат около тях, за да прехвърлят и споделят енергията си.

Италия: Терапия с месо

Хората харесват месото и неговия мирис. Едва ли обаче бихте се досетили, че се използва аромата на фини италиански меса за лечение. “Hosteria da Ivan” в Италия предлага салон за терапия, в който се поставя кърпа върху главата на човек, което позволява да се вдишват миризмите от месото. Ресторантът предлага също кърпи от прошуто и маски от мортадела, както и храна, която можете да закупите просто, за да си похапнете.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #процедури за красота