Понякога страхът от самотата ни кара да отлагаме раздялата, но това не ни прави по-щастливи, затова е важно да знаем кога една връзка трябва да се прекрати.

Липсват разговорите

Общуването е един от най-важните фактори за пълноценната любовна връзка. Ако разговорите с партньора ви липсват или ви отегчават, то тогава няма смисъл да продължавате да бъдете заедно.

Малките несъгласия се превръщат в големи скандали

Разногласията по различни въпроси са съвсем нормални за двойките, но в сплотените и здрави връзки проблемите се обсъждат до постигане на компромис или добро решение.

Ако скандалите са неразделна част от вашето ежедневие, може би е по-добре да преосмислите връзката си.

Постоянни изисквания за промяна

Опитите да накараме другия да се промени рядко водят до добри резултати. Разговаряйте за това, което ви дразни в партньора и се съсредоточете върху позитивните му качества, които преди време са ви привлекли у него. Ако отново не се получи и тези недостатъци са непреодолими, тогава нека всеки продължи сам по пътя си, докато намери подходяща половинка за себе си.

Липса на лична свобода и спокойствие

Понякога единият партньор се опитва изцяло да обсеби другия. Не пренебрегвайте собствените си нужди и желания, съобразявайки се с плановете и изискванията на половинката си. Времето, прекарано заедно, трябва да бъде приятно и за двамата.

Сeксът е мираж

Макар да не е най-важното в една връзка, сексът не е никак без значение за нейното съществуване. Всеки си има своите моменти, когато не е в настроение за интимности, но ако това продължава прекалено дълго и интересът към другия е трайно понижен, значи тогава имате проблем.

Задушаваща ревност

Прекомерната ревност и желанието на единия да контролира другия, е сигурен знак, че тази връзка няма бъдеще. Взаимното доверие е най-важно, колкото и клиширано да звучи това.

Липса на компромиси

Компромисите са от изключителна важност за успеха на една двойка. Няма нищо градивно в това двама души да спорят постоянно и да отказват да отстъпят. Балансът и хармонията в отношенията трябва да се поддържа и от двамата партньори.

Засилен интерес към други хора

Увлечението по друг човек – колега, приятел, нов познат, не трябва да се пренебрегва. Ако усещате, че мислите ви са при някой друг, не отлагайте нещата, а прекратете сегашната си връзка и не позволявайте да се стигне до изневяра, защото така ще нараните човека до себе си много повече.

Връзката няма развитие

Всеки човек трябва да се стреми да върви напред, да се развива и самоусъвършенства, а не да стои на едно място. Това се отнася и за любовните връзки.

Ако партньорът ви не предприема никакви действия, които да засягат общото ви бъдеще, то това е сигурен знак, отношенията ви отиват към своя край. Това, което сплотява двама души най-много е, общият поглед към бъдещето.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #раздяла #връзки