© Pixabay

Анализа на цветната гама, в която са обагрени сънищата, можем да получим информация за състоянието на сънуващия.

  • Сънищата в студени тонове - тъмносини, светлосини, зелени - говорят за спокойствие и уравновесеност.
  • Топлите нюанси - жълти, червени, оранжеви - сигнализира за възбуда или тревога.

Съществува съвсем проста взаимовръзка: не сънищата говорят за вашето състояние, а вие самите. Затова можете да ги използвате като инструмент за самоанализа и да изведете от подсъзнанието си закодираната в тях информация.

БЕЛИЯТ е цветът на чистотата и съвършенството. Снежнобелият показва твърдост и непреклонност, а по-меките нюанси се свързват с бъдещето. Белият цвят е цветът на мечтите и вярата, но темпераментът на човека, който има предпочитания към него, трудно може да се определи. Неговите почитатели могат да бъдат и студени като лед, и пламенни като огън.

  • Белият цвят в съня в най-общ план е добър знак - вещае любов, здраве, напредък, успехи и радост.

ЖЪЛТИЯТ цвят предизвиква радост, чувство за свобода, лекота и топлина. Той стимулира интелекта, подобрява настроението, повишава жизнения тонус и пречиства.

  • Ако в съня ви доближи човек, облечен в жълто, това може да означава, че се нуждаете от време, за да анализирате проблемите си.

ОРАНЖЕВИЯТ цвят зарежда с оптимизъм и в съня често пъти символизира амбициите и желанията. Той е жизнерадостен и енергизиращ цвят. Може да ви посочи какво в живота ви се нуждае от възобновяване.

  • Оранжевият цвят в съня много често предупреждава, че трябва да имате търпение, че промените няма да настъпят толкова бързо, колкото ви се иска. Когато е в съчетание с черния цвят, оранжевото иска да насочи вниманието на сънуващия към кариерата му.

ЧЕРВЕНИЯТ цвят е един от най-наситените. В съня той символизира страстта, топлината, но също така агресията и гнева. Светлите нюанси на червеното (аленото) препращат към сексуалността, а по-меките тонове символизират енергията на сънуващия. Имайте предвид, че областта от живота, която в съня ви се явява обагрена в червено, може би има нужда да й посветите повече страст и енергия.

  • Ако в съня си носите червени дрехи, ще научите истина, червени предмети ако сънувате - очаквайте новини.

ЧЕРНИЯТ е цветът на неувереността, на отрицанието от живота. Тези, които предпочитат да носят черни дрехи или сънуват в черни краски, обикновено са крайно недоволни от себе си, нещастни или пък се намират в дълбока депресия. Те са убедени в недостижимостта на идеала си и не очакват от живота нищо хубаво.

  • Цветовата комбинация от черно и бяло показва, че сънуващият е личност на крайностите.

РОЗОВИЯТ цвят в сънищата е символ на любовта - на романтичната любов, но по-често символизира обичта в семейството.

  • Ако човек сънува предмети в розово, той копнее за любов.

ЛИЛАВИЯТ символизира лидерството и авторитета. Може да показва силното чувство на отговорност на сънуващия или ясновидски способности.

СИНИЯТ цвят може да означава много неща в зависимост от нюанса. Той разкрива настроението на сънуващия. Небесносиньото символизира надеждата и високото ниво на духовна осъзнатост, а тъмносиньото поражда чувство на потиснатост и тъга.

ЗЕЛЕНИЯТ цвят често е сигнал за сънуващия, че се нуждае от лечение или от вътрешна хармония. Ако често ви се явява в сънищата, може би имате нужда да се откриете към другите и да се раздавате повече.

  • В определени случаи зеленото може да издава завист, ревност и може да предвещава неприятности.

КАФЯВИЯТ цвят сочи, че сънуващият е практична и искрена личност или че иска да си подреди нещата. Земните тонове на кафявото насочват вниманието ни към чистото, невинното и неопетненото.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #сънища #сън #цветове