Дамите са особено критични към тази част на тялото си. От това печелят добре фитнес залите, салоните за красота и естетичните хирурзи. А мъжете, колкото и да се кълнат, че повече държат на душевността на половинките си, са критични (мълчаливо или не), ако женското дупе започне да увеличава площта си. Но колко от вас знаят, че някога с него са били свързвани различни поверия и обичаи.

В древна Персия например покрай тази част от човешката анатомия се появило цяло направление в изкуството. Майсторите грънчари правели красиви стомни с формата на женско дупе, в което наливали вода.

Египтяните пък внимавали неомъжените момичета да не сядат с голо дупе върху грапави камъни, защото вярвали, че така тази част от тялото на девойките ще се „обиди" и момичето няма да си намери съпруг.

Римляните обичали масовите веселия. На тях отдавали почит и на дупето. Боядисвали задните части на статуи и танцували около тях.

Древните и средновековни германци не си падали по веселбите, но пък в мрачните гори на Централна Европа развили силен вкус към суеверията и страх от бурите. И за да се предпазят от беснеенето на природните стихии, те открили ефективно (според тях) средство - излезела ли буря, подавали задните си части през прозорците, защото вярвали, че „където има дупе, гръм не бие".

Шотландците използвали задните си части по друг начин - вдигали карираните си полички и се навеждали, за да плашат враговете си. И да ги дразнят. Който е гледал филма „Смело сърце", вече няма да се чуди защо англичаните бяха толкова разгневени в битката при Стърлинг.

Има и непроверени сведения, че през средните векове в Европа е съществувал рицарски „Орден на задника"...

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #дупе #поверия
Любопитно Споделете Споделете