Наближава сезона на настинките, а в днешният забързан свят никой няма време да боледува. Силно главоболие, течащ нос, болка в гърлото - съвсем скоро ще се чувствате прекалено скапани да станете от леглото. За съжаление животът изисква да работите с пълна ефективност, за това настинката бързо трябва да си замине.

Опитайте един от тези седем 6 начина да се отървете от настинката, и почти със сигурност ще се чувствате по-добре на сутринта.

Носете мокри чорапи

Звучи малко не логично, но този трик може да ви накара да се почуствате по-добре. Носенето на мокри чорапи работи с естествената физиология на тялото ви, за да излекува всичко от настинки до главоболие и затруднява съня. Когато пъхнете краката си в мокри чорапи, студената температура причинява мигриране на кръв от кожата обратно в краката. И така те се затоплят. Това създава "микроциркулация" подобни на нормалното кръвообращението.

Струва си да опитате: Първо да затоплите краката си (потопете ги в топла вода), извадете чифт студени, мокри чорапи от мивката и веднага ги поставете на краката си. Поставете сухи чорапи върху мокрите за да нацапате и на сутринта ще се чувствате много по-добре.

Пийте много течности

Пиенето на много вода е жизненоважно всеки ден, но ако сте настинали тогава е дори по-важно. Не само ще ви помогне да се замените цялото количество течност, загубено от тези грипоподобни симптоми, но също така ще запазите гърлото ви смазано. Добавете резенчета лимон, джинджифил и дори капка или две ехинацея за най-добри резултати.

Не забравяйте и топлите напитки и парата, тъй като вдишването на парата стимулира изхвърлянето микробите и отпушването на носа.

Яжте пилешка супа

Пилешка супа може да не е панацея, но все пак е чудесен избор, ако сте болни. Изследвания показват, че чаша пилешки супа със зеленчуци, приготвени от нулата или затоплен от консерва, може да забави движението на неутрофили в тялото си. Неутрофилите са често срещан вид бели кръвни клетки. Те защитават тялото от инфекции. Когато те се движим бавно, те остават по-концентрирани в области на тялото ви, които изискват най-голямо внимание.

Опитайте с масаж на гърдите

Ако имате кашлица масажирането на гръдния кош може да помогне за облекчаване на задръстванията. Опитайте да масажирате със затоплено масло гърдите и горната част на гърба.

Витамин C

Витамин С играе важна роля в тялото си и има много ползи за здравето. Заедно с лайма, портокалите, грейпфрута и листни зеленчуци - лимоните са добър източник на витамин C. Добавяне на пресен лимонов сок с горещ чай с мед може да намали храчки, когато сте болни. Пиенето на топла или студена лимонада също може да помогне.

Въпреки че тези напитки не може да ви излекуват напълно, те могат да ви помогнат да получите витамин С, от който имунната ви система се нуждае. Витамин С може да облекчи инфекции на горните дихателни пътища и други заболявания.

Топли вани

Понякога можете да намалите температурата като се потопите в топла. Топлите вани могат да намалят симптомите на простуда и грип. Добавянето на морска сол и сода за хляб вода може да намали болките в тялото. Добавянето на няколко капки етерично масло, като например хвойна, розмарин, мащерка, портокал, лавандула, или евкалипт, също могат да имат успокояващ ефект.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #настинка