Венера, планета на любовта и романтиката, започна своето ретроградно пътувана на 13 май и ще продължи своето пътешествие до 26 юни. Този период не само ще се отрази на любовния ви живот, но и на други неща, които планетата контролира, като външният ви вид и парите. Тъй като космическото тяло е толкова близо до Слънцето и Земята, ретрограда на Венера ще бъдете усетен от всички зодии, особено интензивно в сравнение с ретроградния Сатурн.

Ще се наложи да прецените какво обичате, какво цените и дали правилно харчите парите си. Това не добър период, в който да взимате спонтанни решения особено когато става въпрос за връзки, промени във външният вид или големи покупки. Емоциите на всички ще са доста задълбочени и изтощителни. Затова най-добре забавете темпото и се уверете, че отделяте допълнително време за обмисляне на желания и решения, когато става дума за любов и пари.

Ето как всяка зодия ще бъде повлияна от ретроградната ВенераОвен

Сега не е време за сериозни връзки, ретроградната Венера ще ви направи малко прекалено оптимистични по отношение на любовта. За това този период не е подходящ за дълбоки емоции, защото в края му може да разберете, че сте направили огромна грешка.


Телец

Венера е вашата планета и затова ще усетите този период особено силно. Не е подходящо време за нова връзка, но е възможно да се сдобиете с неочаквани пари стига да сте пестеливи и да внимателни с разходите си.


Близнаци

Ретроградната Венера минава точно през вашата зодия. Пригответе се за това любовният ви живот да бъде абсолютно замайващ. Опитайте се да държите по-спокойно темпо и така ще можете да се справите с всички проблеми и предизвикателства, които ретроградната Венера ще ви създаде.


Рак

Време е да направите това, което правите най-добре и да се скриете в черупката си. Сега е време да преоцените къде се намирате в любовния си живот и извън тях. Сега е времето да си фантазирате, а да не действате.


Лъв

Венера не управлява само любовните връзки, но и приятелствата. Вие трябва да се подготвите за някои проблеми в близките ви платонични връзки. Близките ви хора ще ви изнервят, но внимавайте и не взимайте прибързани решения.Дева

Ретроградната Венера ще ви накара да се фокусирате в обърканите си чувства и ще се опитва да ви погълне в море от притеснения и неяснота. Не забравяйте, обаче че в живота продължава и вие имате отговорности и задължения. Избягвайте ретроградния стрес, като правите списъци със задачи и не вземате никакви решения свързани с любовта.


Везни

Ретроградната Венера ще бъде трансформираща за вас. През този период ще бъдете фокусирани върху това да разберете какво ви носи радост, стойност и чувство за свързаност с вселената.


Скорпион

В този период Венера ще се опита ви да направи по импулсивни и по склони да кажете “да”. За съжаление тя се опитва да ви подведете. Но това не означава, че не трябва да се опитвате нови неща. Забавете темпото и ще имате шанс да помислите, преди да действате, и да се уверите, че взимате добри решения.


Стрелец

Има вероятност да се срещнете с човек, с който имате не довършен емоционален бизнес. Трябва добре да обмислите плюсовете и минусите преди отново да започнете каквато и да е връзка с този човек.


Козирог

Време е за почивка от сивото ежедневие и Венера ща ви подтикне да релаксирате и да си почивате. Забавянето на темпото по време този период ще ви даде време да преоцените това, което ви носи радост и така ще може да промените живота си за по-добро.


Водолей

Сега е момента да се замислите какво сте научили от всичките си минали връзки. Не бягайте от възможността да се свържете отново с някой, който знаете, че ви липсва.


Риби

Не правете никакви големи промени във външния си вид или дома си. Венера ще ви подтикне да искате промяна, но помнете, че това е много лош момент за това и всичко, което направите сега може да ви изглежда ужасно след месец.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #ретроградна Венера #зодии #зодия