© Unsplash

Експертът по поведение при хранене Жулиета А. Бохосян, която основа “Food-ology”, разкрива ясната връзка между начина, по който ядем и начина, по който се държим, след внимателни наблюдения над нейния баща. Тя казва, че нашите хранителни навици са изключително инстинктивни и дори ако се опитаме да ги фалшифицираме, действителните ще се проявят така или иначе.

Наблюдавайте начина, по който някой яде, за да разкриете някои от техните черти на характера. Това би ви помогнало, особено при първа среща.Взискателният

Много е необичайно за един такъв човек да поръча в ресторант и да не зададе всякакви въпроси на сервитьора или да не поиска да бъдат премахнати или добавени някои съставки от ястието му. Тези хора се чувстват в безопасност в своята зона на комфорт и се страхуват да предприемат тази стъпка напред, която може да разкрие съвсем нова страна на характера им. Те работят на места, които познават много добре и не поемат никакви рискове, страхувайки се, че няма да успеят. Въпреки това, такива хора научават нови неща с огромно желание и не се страхуват да задават въпроси, когато нещо не им е ясно.


Организираният

Хората, които попадат в тази категория, обичат стриктно да подреждат храната в своята чиния. Необходимостта от това да се поддържа всичко организирано и в определен ред ги прави много добри в своята работа, като те имат пълен контрол над всекидневните си задачи и задължения. Домът им вероятно ще бъде безупречен и подреден, тъй като те мразят бъркотията. Възможно е да станат изключително нервни, когато нещата не вървят по план, но се препоръчва да започнат да правят компромиси.


Мляскащият

Едно от най-досадните неща, които могат да ви се случат е да седите на масата с някого, който мляска шумно и да говори с храна в устата си. Тези хора са много екстровертни и приятелски настроени и не се интересуват от това, което другите мислят за тях. Те никога не се тревожат за нищо и се отнасят към всеки проблем, който застава на пътя им спокойно. Много е възможно да им е трудно да се спогаждат с някои хора, поради тяхното прекалено споделяне на всякаква информация със всекиго.


Ядящият бавно

Храненето с бавни темпове може да е едно от най-досадните неща, ако сте човекът, който вече е приключил с обяда си и чакате някой друг. А всъщност хората, които не бързат да изпразнят чинията си, са такива, които искат да се насладят на всеки един миг от живота си без абсолютно никакво бързане. Те следват този модел и на работното си място и в личния си живот и понякога дори могат да загубят представа за времето. Също така те са хора, желаещи всичко да бъде съвършено и предпочитат някоя задача или проект да им отнеме повече време, но да е перфектно изпълнена.Ядящият бързо

Тези хора, които омитат храната си за 5 минути, по принцип са много добри в правенето на много неща наведнъж. Те никога не изпускат крайни срокове и обикновено вършат всичко ден или два преди това. Също така са много конкурентни и винаги в движение, което означава, че понякога им се налага да пропуснат някои много важни моменти в собствения си живот. Може да изпълняват всичките си задължения, но често забравят да обърнат внимание на самите себе си.


Нахалният

Въпреки че се смята за малко егоистично да откажете да споделите храната си, все пак е и много досадно, когато някой смята, че може да яде от храна ви постоянно всеки път, когато излизате с него. Тези хора обичат да се налагат и когато искат нещо, не се притесняват упорито да настояват за него. Те рядко са чували думата "не". Може по принцип да са много любезни и привързани към хората около тях, но те просто преминават границите от време на време.


Комбиниращият

Такъв човек обикновено смесва всякаква храна в чинията си и една негова хапка се състои от всичко по малко. Тези хора обикновено са отзивчиви, приятелски настроени и обичат да поемат множество отговорности на работното си място. Те обичат работата си, но също знаят как да отделят време и за своите близки и обикновено изграждат здрави взаимоотношения. Но понякога тяхната прекалена жажда за нови и нови задачи може да ги изтощи и да ги накара да изгубят представа за крайните срокове заради огромното количество работа.


Разделно хранещият се

В тази графа влизат хора, които обичат първо да са приключили с едното ястие преди да преминат към следващото и не обичат да смесват различните храни. Те са хора, обръщащи внимание на детайлите и премислящи всичко много внимателно. Ето защо те обикновено са много успешни в това, което правят и са много задълбочени в работата си, за което биват адмирирани. Те виждат малките подробности, които всички останали пропускат. Въпреки това, трябва да бъдат търпеливи с другите, които не следват същата стратегия.


Приключенецът

Ако всеки път, когато отидете в ресторант, се опитате да намерите най-странното и най-уникално ястие, тогава попадате в тази категория. Хората, които правят това обикновено обичат да поемат рискове и не се страхуват, че ще се провалят. Те ще кажат "да" на най-лудата идея, искайки да излязат от зоната си на комфорт и да опитат нови неща. Никой никога не ги възприема като скучни, а останалите се възхищават на храбростта им. Въпреки това, те трябва да внимават и да не карат другите да бъдат като тях, тъй като не всеки е способен да поеме рискове.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #личност #диета
Любопитно Споделете Споделете