© Unsplash

Марс завършва въртенето си в 12-те зодии за две години и пребивава във всяка зодия за около 6 седмици. Той преминава в ретроградно движение на всеки 2 години и 2 седмици и продължава така 60-80 дни. Тази година ретроградният Марс ще започне своето обратно движение в огнения Овен от 9 септември 2020 и ще остане там до 13 ноември 2020.

По принцип ретроградният Марс оказва влияние на всички зодии, но ако сте родени под зодия Овен (19 март - 19 април) или Скорпион (23 октомври - 21 ноември) или някоя от основните планети във вашата натална карта е в някой от тези зодии, вероятно ще сте по-чувствителни към него. Това е така, защото Овенът и Скорпионът са управлявани от тази планетата и нейното влияние е по-силно върху тези зодии.

Марс управлява „мъжките“ черти като агресия, секс, действие и желание. Когато планетата-войн стане ретроградна, тези области от живота могат да се чувстват малко крехки. Ретроградният Марс е невероятно изнервящ. Докато Марс в пряко движение е директен, прям, напорист и агресивен, по време на Марс в ретроград, енергията на планетата се обръща нагоре с краката. Ще се чувствате демотивирани и лесно ще се стресирате. Неща, които не са ви направили впечатление ще ви изнервят и ще доведат до множество ненужни конфликти.

Овенът е кардинална огнена зодия и неговата енергия може създаде случайни изблици на енергия, които няма да доведат до конкретни резултати. Докато Марс е ретрограден в Овен, нетърпението може да бъде най-големият ви враг. Тази зодия управлява инициативата, личността и независимостта, наред с други неща. По време на ретроградния цикъл на Марс може да се наложи да преоцените подхода си към неща. Може да почувствате известно разочарование или безпокойство относно способността си да се справяте с живота и кариерата си.

През този период, също могат да се появят много дребни спорове, понижено сексуално желание и обезсърчаваща липса на амбиция, особено когато сте под стрес. Когато държите гнева си скрит дълбоко в себе си, може да усетите напрежение, негодувание, депресия, апатия и дори известна параноя. Вместо да намерите директни и здравословни изрази на гняв или разочарование, ще бъдете подтикнати да изберете подли, коварни и вероятно глупави методи за справяне с негативните си емоции. Ако обаче следвате тези импулси ще се натъкнете на много проблеми, препятствия и разочарования.

По време на ретроградния Марс може да се почувствате така, сякаш просто не можете да свършите нищо. Избягвайте да притискате нещата или да се хвърляте в нещо съвсем ново. Няма абсолютно никаква причина да спрете проектите си. Преработката и предефинирането на текущите задачи може да бъде особено удовлетворяващо и в крайна сметка много полезно.

По време на ретроградният Марс обърнете колкото се може повече внимание на себе си. Не забравяйте, че конфликтите вероятно няма да бъдат плодотворни в този период, и вместо това се фокусирайте върху самоанализа. Сега е времето да планирате и да се организирате, защото усилията ви в този период ще се изплатят в бъдеще. Останете насаме със себе си, като се фокусирате върху това, което наистина искате да направите занапред.

Това също може да е момент, който да ви подтикне да помислите, как се справяте с гнева и разочарованието си, как да се справяте с конфронтацията и колко стари рани, и потиснати чувства все още влияят на емоциите ви. Време е най-накрая да се сблъскате с гнева, недоволството или други негативни емоции, които си мислите, че можете просто да игнорирате.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #ретрограден Марс #зодии #зодия