© Pixabay

Всяка година Сатурн преминава ретроградно - обикновено от април или май до септември. Тези четири или пет месеца са наситени с положителни промени по света. Тази година ретроградата на Сатурн започва в понеделник, 11 май и свършва във вторник, 29 септември.

Докато ретроградните движения на други планети като Меркурий и Нептун показват изтощаване на техните качества, този на Сатурн не ограничава силите му, а всъщност ги засилва. Когато Сатурн е директен, тази планета може да ви помогне да намерите своя път и да ви насочи в правилната посока на вашето пътуване. Когато обаче върви ретроградно, може да се почувстваме мудни и непродуктивни, но и същевременно да сте склонни да обмислим и да начертаете следващите си ходове в живота си.Сатурн е и планетата, която управлява кармата. Така че това е подходящ момент да направите равносметка на предишното си поведение и да се отървете от отрицателната енергия, която сте създали, като се опитате да балансирате кармата си. След като всичко е изведено на бял свят и е вече в баланс ще се чувствате по-лек и спокойни. Разбира се, обратната страна е, че ако сте правили много добрини през последните няколко месеца може да видите много положителна енергия.

Може да очакваме през следващите няколко месеца умът ви да се вманиачи с въпроси, свързани с парите, бизнеса и работата. Това е перфектният момент да прецените дали нещата се развиват по план ви или трябва да променим посоката на усилията си.

Ретроградните периоди на Сатурн са време да предефинирате вашите лични и професионални граници, както и да помислите дълго за държанието ви към другите. Ретроградният Сатурн звучи страшно, но всичко, което наистина искате да направите, е да бъдете любезни към себе си и към другите и да следвате целта си.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #ретрограден Сатурн