Ето как тази домашна лечителка може да помогне да се чувствате по-добре.

  • Вярно ли е, че котката може да лекува главоболие?

Ако вземете на колене котка и започнете да я галите, неусетно ще забравите, че ви е мъчило досадно главоболие. А това ще се случи, защото домашната лечителка има способността да нормализира кръвното налягане, което всъщност причинява болките в главата. Тя е способна да отнема от вас ненужната енергия и по този начин кара кръвоносните ви съдове да се свиват или разширяват според това дали имате ниско или високо кръвно налягане.

  • Има ли значение цветът й за силата на лечебното й въздействие?

Най-добре поглъща отрицателната енергия черната котка. След нея се нарежда огненорижавата. А писаната в пясъчножълт цвят може само да ви тонизира. Сивата неутрализира емоционалните ви изблици и гневните ви избухвания и ви успокоява. А въобще за най-лечебна се смята бялата котка. Неслучайно в Англия, където анима-лотерапията е много добре развита, бяла котка може да се купи от всяка специализирана в тази област аптека като своеобразно „лекарство“.

  • Как влияе котешкото мъркане върху човека?

Тази приятна за ухото „музика“ влияе благотворно за заздравяването на раните и укрепването на костната система. До такъв извод са стигнали специалисти от Ветеринарния институт в Северна Каролина, които изследват котешките звуци. Оказва се, че диапазонът на котешкото мъркане е разположен между 27 и 44 Hz. А човешкото ухо може да улавя звуци от 20 до 20 000 Hz. Учените предполагат, че котешкото мъркане задейства някакъв „съживяваш“ механизъм, подобен на действието на ултразвука. Професор Клинт Рубин установил, че въздействието на звук в диапазона 20 - 50 Hz укрепва костите и засилва растежа с 20%. Той направил експеримент, като всеки ден оставял кафез с малки пиленца за 20 минути в помещение с котка. Тези пиленца се развивали по-бързо и костите им били доста поздрави в сравнение с онези, които не се били срещали с котката.

  • Може ли котката да повлияе на остеопорозата?

Напоследък се заговори и за този проблем, които засяга най-често жените в менопауза. Американският доктор Дейвид Парди, който изучава нарушенията в обмяната на веществата и костните заболявания, напомня, че скелетът на човека се нуждае от постоянно хранене или стимулиране. В противен случаи той започва да губи калций и отслабва. Този учен представя котешката „музика“ като естествен начин за укрепване на костите. Освен това е съвсем ясно, че да се съставят подходящи комплекси физически упражнения за възрастни хора, които страдат от остеопороза, е доста сложно. Ако имате такива , много по-лесно е да си вземете котка у дома.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #котки