Доста голяма разлика във възрастта никога досега не ме е притеснявала. Само че откакто синът ни тръгна на училище, обществото започна да ми напомня за нея.

Мъжът ми е с 23 години по-възрастен от мен. Вече имаме -7-годишен син, но съпругът ми много иска още едно дете. Притеснявам се обаче, че той вече няма нерви за такова нещо, а пък е и на години...

Тази есен съпругът ми ще стане на 59 г., заедно сме от 7 г. и мога смело да заявя, че имаме щастлив брак. Разбирам се добре дори с бившата му съпруга и децата им. Запознахме се няколко години след развода му, не съм го откраднала от първата му жена. Той не е някакъв богаташ - управлява малка, но пък успешна фирма. И двамата много искахме да имаме дете, така че синът ни беше планирано и чакано бебе. Мъжът ми е много добър баща, старае се, но хлапето расте и вече се инати, ядосва го, а той и без това се връща много уморен и изнервен от работа.

Доста голяма разлика във възрастта никога досега не ме е притеснявала. Само че откакто синът ни тръгна на училище, обществото започна да ми напомня за нея. Учителките мислят съпруга ми за негов дядо и се притеснявам децата да не започнат да се подиграват на сина ни. Децата могат да бъдат много жестоки, а щом педагозите не проявяват съобразителност, поне да не викат през целия двор: „Дядо ти е дошъл да те вземе.“ Какво остава за съучениците, те едва ли биха били по-тактични.

Само че сега съпругът ми много иска още едно бебе. Аз също бих искала, но се притеснявам дали няма опасност нещо с бебето да не е наред, когато бащата е на близо 60 години. Вече имам едно здраво дете и изобщо не ми се рискува.

Опитвам се да обясня това на мъжа си, но той ме успокоява с думите, че бил абсолютно здрав и не виждал причина да не направи едно здраво бебе. Твърди, че освен това, като мина всички необходими генетични тестове, ще знам дали бебето в мен е здраво и ако нещо не е наред, ще мога да направя аборт. Той обаче е сигурен, че всичко ще бъде наред и. Постоянно ми дава примери с наши близки, негови колеги и дори известни личности, които са станали бащи горе-долу на неговите години и имат здрави и хубави деца. Не спира да развива теорията, че децата на по-възрастните родители били изключително интелигентни.

В крайна сметка обаче не става въпрос само за това да се зачене здраво бебе, нали някой трябва и да го гледа. Когато се роди детето, той ще е вече на 60 и отгоре. Да не говорим, че не е задължително да се получи толкова бързо. И двамата сме на години, на които за такова събитие се чака доста, и то ако извадим късмет. И за първото си дете доста чакахме. Караме се по този въпрос все по-често. Вече дори се притеснявам да не би съпругът ми да си намери някоя друга, която да е склонна да изпълни странното му желание.