Точно като добър костюм, трябва да знаете как да "носите" и добрия парфюм. Когато не знаете как да използвате любимия си аромат, вие просто го разхищавате, без да постигнете ефекта, за когото се надявате.

Разберете най-важните правила, които да спазвате, когато използвате обичания от вас аромат:

© Unsplash

Запомнете!

  • Най-добре е парфюмът да се съхранява на студено място, без достъп до кислород.
  • Не пръскайте парфюм върху бижутата си: може да се окисли, което не само ще повреди бижутата, но и ще промени миризмата.
  • Миризмата е най-дълготрайна върху мазна кожа. Така че, преди да използвате парфюм, намажете кожата с крем или лосион.
  • Ярките, наситени цветове, ниската цена и миризмата на алкохол са признаци за нискокачествен парфюм.
  • За да прибавите аромат към любимия си шампоан или лосион, най-добре е да сложите няколко капки от парфюма в бутилката.

Къде да се пръснем, за да запазим аромата върху себе си най-дълго?

Районът зад ушите и китките

В тези области кръвоносните съдове са наистина близо до повърхността на кожата, а пулсът и температурата ще помогнат на миризмата да се разпространи.

Важно е да знаете: Не забравяйте, че в тази област има много мастни жлези, така че парфюмите на основата на масло не трябва да се използват там.

Косата

Известно е, че косата запазва ароматите дълго благодарение на нейната структура. Въпреки това, трябва да запомните, че парфюмите на основата на алкохол изсушават косата, затова е най-добре да не ги поставяте на самата коса, а вместо това да ги пръскате върху четката си, преди се срешите.

Важно е да знаете: Парфюмите на маслена основа и кремообразните такива не са най-добрият избор за използване върху косата, защото трудно се разнасят и може да направят косата да изглежда мазна.

Вратът

Това вероятно е най-"мощната" област, като запазва миризмата най-дълго сравнение с другите области.

Важно е да знаете: На тази област трябва да се използва парфюм само през зимата и есента, защото топлината може да направи миризмата твърде силна.

Лакътната свивка

Парфюмерите вярват, че тази област е по-подходяща, отколкото врата или китките.

Важно е да знаете: Обърнете внимание на факта, че кожата тук е много нежна, така че съществува риск от алергична реакция към някои от съставките на парфюма.


© Unsplash

Може ли да се нанася парфюм върху дрехите?

Това е може би най-важното правило за всички: всеки парфюм трябва да се прилага върху кожата! Не забравяйте за това правило, особено ако сте почитатели на различните аромати!

Експертите препоръчват да не нанасяте парфюм върху дрехите ви. Кожата, памукът, вълната и ленът са много добри при запазването на миризми. Просто помислете за това: вашето кожено палто може да запази миризмата за една година! Освен това парфюмът може да остави петна върху светли дрехи и да ги унищожи окончателно.

Какво още трябва да знаете?

Не търкайте парфюма. Една от най-популярните грешки, които хората правят, е триенето на парфюма (например на китките след прилагането му). Но ако го правите, ще разрушите молекулите на парфюма. За да запазите непокътната миризмата, тя трябва да се пръска и да се изчака да изсъхне.

Различните видове миризми не трябва да се смесват. Когато използвате няколко вида ароматна козметика (например парфюм, дезодорант и крем за тяло), купувайте продукти, които съвпадат помежду си (за предпочитане от една и съща марка). Не трябва да има други миризми, които да са в конфликт с вашия парфюм. В идеалния случай вашият дезодорант и крем за тяло не трябва да имат миризма изобщо.

Всеки парфюм има свое собствено време. Не забравяйте, че не вие усещате парфюма, след като излезете от дома си, а другите хора. Така че, наистина е важно да знаете кога е подходящото време да използвате правилния парфюм. Трябва да използвате леки миризми през деня и през по-топлите месеци. А когато стане студено или когато отидете на парти, можете да използвате парфюм с по-силен аромат.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #парфюм