© HBO

Когато героите в “Игра на тронове“ говорят за северната част на Вестерос, те никога не звучат много ласкателно. Северът, който включва Зимен хребет (домът на семейство Старк), Черен Замък и всичко на север от стената (Тормунд нарича това „истинският север“) е студено, мрачно, снежно и тъмно място.

Това може да ви накара да мислите, че местата, където са снимани сцените в Зимен хребет и Северът не са особено привлекателни места за туризъм, но това е далечe от истината. Северът в “Игра на тронове“ може да изглежда скучен и мрачен, но в реалния живот, местата, където е бил заснет, са прекрасни, интересни и пълни с природни чудеса.

Голяма част от сцените, които се развиват в северната част на Вестерос са заснети в Исландия, но част от тях са заснети и в Ирландия и Шотландия.

Ето някои от местата, където са снимани сцените в Зимен хребет и Северът за телевизионния хит “Игра на тронове“, които може да посетите.
Замъкът Дун, Шотландия

В първите няколко епизода на “Игра на тронове“ сцените в Зимен хребет са заснети в замъка Дун в Шотландия. Първоначално е построен през 13-ти век като средновековна крепост и крие в себе си много история. Ако кулите изглеждат познати, това е защото те са мястото, където Бран Старк е избутан от един от прозорците от Джейми Ланистър.Замъкът Уард, Северна Ирландия

Намиращ се в Странгфорд в Северна Ирландия - замъка Уард е неофициалния Зимен хребет, защото там са снимани всички сцени след първите няколко епизода. Замъкът Уард се възползва възможно най-много от славата си като домът на Старките и предлагат много обиколки и дейности свързани с “Игра на тронове“.Толимор Форест Парк, Северна Ирландия

Помните ли горите, където Нед Старк и синовете му намериха своите очарователни малки вълци? И където Теон Грейджой е преследван от Рамзи Сняг? И където Санса и Теон се криеха от Рамзи и неговите кучета? Това е Толимор Форест Парк, разположен близо до планината Морн в Северна Ирландия.Димуборгир, Исландия

Димуборгир е огромно поле от лава с причудливи вулканични образувания и пещери в Исландия, където е заснет лагерът на Свободния народ, и където Манс Райдър и армията му лагеруват. Димуборгир е изпълнен с необичайно оформени скали и е много популярно място за посещение в Исландия.


© Unsplash

Пещерата “Grjótagjá”, Исландия

Кой може да забрави сцената между Джон Сняг и Игрит в тази пещера? “Grjótagjá” е малка пещера от лава близо до езерото Mývatn в североизточна Исландия. Тъй като водата от горещите извори е станала студена, за съжаление не е позволено да се потопите, за да се преструвате, че сте Джон или Игрит ...Вулканът “Hverfjall”, Исландия

Вулканът Hyverfjall в Исландия е още едно популярно място за заснемане на сцени, които се случват зад Валър. Ако отидете там, най-вероятно ще забележите колко познато изглежда, заради много от сцени с диваците и Белите Бродници, които сте гледали.


© Unsplash

Национален парк “Вахтнайокутъл”, Исландия

Друго място за сцени от зад Валът е Националният парк “Вахтнайокутъл” в Исландия. Това е красиво място пълно с геотермални реки, ледени пещери, планини, масивни ледници и красиви водопади.Кариера “Магерамор”, Северна Ирландия

Сцени в Черен Замък и на север от Валът са заснети в кариерата Магерамор, намираща се в Лох Ларн в Северна Ирландия. Това е много малък риболовен град, който е трансформиран за епичната сцена в Хардхоум, където Джон и Диваците се опитват да се преборят с огромно количество Белите Бродници.


© Unsplash

Киркюфел, Исландия

Сцени в планината Arrowhead отвъд Валът са заснети в Киркюфел в Исландия - и истинската планина е почти незабавно разпознаваема. Върхът на планината е супер популярен и много туристи го песещават, за да видят Северното сияние в Исландия.


© Unsplash

Ледената лагуна Йокулсарлон

Йокулсарлон е най-известната ледникова лагуна в Исландия. Много от сцените на север от Валът са снимани там.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Любопитно Споделете Споделете