© Unsplash

Сезонът на Близнаците, както обикновено, даде вълнуващ старт на лятото, сега обаче сезонът на Рака е официално тук. Сезонът на Рака, от 21 юни до 22 юли, е период, който може да ви накара де се чувствате по-чувствителни и в необичаен унисон с емоции си. Това е времето да се фокусирате върху чувствата и емоциите си, а не просто постоянно да сте в движение. Дори ако сте човек, който обикновено обича постоянно да върши нещо, може да откриете, че сезонът на Рака ви кара да се чувствате по-спокойно и емоционално.

По време на пътуването на Слънцето през Рака, ще се случат две затъмнения и ретрограден Меркурий. Ще има пълно слънчево затъмнение на 2 юли (видимо в по-голямата част от Южна Америка) и частично лунно затъмнение на 16 юли (видимо в повечето места, с изключение на Северна Америка). Затъмненията се случват на всеки 6 месеца и астрологически, те са времена, които разкриват по-сенчестите аспекти на нашата психология. Това е времето когато може да сте малко унили, да се подадете на самосъжаление или да сте склонни да допуснете страховете си да влияят на решенията ви. Заради ретроградният Меркурий неразбирателствата могат да се насъберат в началото на юли, но като всички неща, с малко време ще се оправят.

Като първият от водните зодии, Ракът води със сърцето и следва интуицията си. Ще се чувствате по-спокойни и ще ви се прииска да се оттеглите от светът и да се върнете обратно в домовете. Ще е стремите към нещата, които са най-близо до сърцето ви. Този период обещава време за почивка, обновяване, време за семейството и креативност. Сезонът на Рака е и времето да разберете най-дълбоките нужди на сърцето си.

Елементът на Рака е водата. Водните зодии са особено свързване с емоциите и чувствата си - те често са дълбоко интуитивни. Взаимоотношенията са важни за тези знаци и те обичат да са близко до най-важните за тях хора. Дори и да не сте Рак през този период и вие ще бъдете обсебени от нуждата да сте близо до семейството и приятелите си. Енергията на Рака ще помогне да споделите своите чувства и емоции.

Сезонът на Рака ще засегне всеки по малко по различен начин, а някои зодии ще почувстват ефекта от сезона повече от други. Повечето хора ще почустват нужда да прекарват повече време у дома. Много хора ще усетят ефекта от сезона във връзките си, тъй като Ракът се свързва със следване на сърцето и любовта. Отново, това не може да бъде преувеличено: сезонът на Рака е ще бъде изцяло свързан с емоции.

За кардиналните зодии сезонът на Рака ще предизвика промени и желание за разнообразие това лято. Това ще са и зодиите, които ще усетят енергията на Рака най-силно. Тези знаци започват всеки сезон – Овенът дава старт на пролетта, Ракът започва лято, с Везните идва есента, а Козирогът е първата зимна зодия. Кардиналните зодии са известни като инициатори и лидери, Рака а е това за всичко свързано с любов, взаимоотношения и семейство.

Ето зодиите, които Сезонът на Рака ще засегне най-много:Овен

Овните, обикновено са много общителни и екстровертни, а сезонът на Рака ще ги накара да иска да правят точно обратното на това, което са свикнали. Напрежението може да е доста голямо във вашата кариера, правейки го добър момент да преосмислим вашите професионални насоки. Това, което не върви, има причина да не върви. Разберете кое не върви и съсредоточите енергията си върху това, което може да постигнете. Обърнете внимание на комуникационните проблеми, които възникват с семейството, децата и творческите партньори.


Рак

Това е вашият сезон, Рак, така че разбира се ще чувствате ефектите по-силно от другите. Може да откриете, че се чувствате по-интуитивно и емоционално от обикновено, но просто не го оставяйте това да управлява целият ви живот и всичко ще бъдете наред. Вашата способност да зададете подходящи граници е най-големият ви тест в момента - но преминаването през всяко изпитание ще ви донесе само добри неща. Обърнете внимание на проблемите, свързани с комуникацията, които възникват по отношение на финансови въпроси и сега е момента да направите промени в работният си живот ако имате нужда от тях.


Везни

Може да е началото на лятото, но за вас, Везни, всичко е свързано с вашата кариера. Работата е изключително стресираща в момента. Отделете време, за да намерите баланс, преди да изгорите. Затъмненията са изпълнени с много начала и краища. Каквато и да правите в професионалния си живот, ще се усеща за години напред. Избирайте мъдро и не забравяте да прецените дали решението ще ви направи щастливи.


Козирог

Козирог, този сезон на Рака е много важен за взаимоотношенията ви. Партньорствата са на преден план в съзнанието ви, което прави това най-подходящото време, за да поставите връзките си на първо място - дори преди вашите нужди. Но все пак се опитайте да не оставяте връзките ви да вземат превес над абсолютно всичко друго. Колкото по-склонни сте да освободите остарели желания и идентичности, толкова по-задоволени ще се почувствате.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #зодии #зодия #хороскоп