Корем

Ако имате мек и безформен корем, то плуването по гръб и кроул е изключително подходящ спорт за стягане на коремните мускули и за моделиране на цялото тяло. Не се препоръчва карането на велосипед, защото през това време коремните мускули са в покой и е възможно дори повече да се отпуснат. По същата причина не са подходящи ездата и плуване в стил бруст.

Дупе

Ако имате смъкнато дупе, подходящи спортове за стягане и повдигането му са фигурното пързаляне и ролерите. Същият ефект ще постигнете и с продължителното ходене пеша и изкачване на стълби. Да се избягват всички дейности, изискващи статично положение на тялото и движение само на горната част от торса, като голфа и спортната стрелба.

Бедра

Ако имате силни бедра, то противно на очакваното практикуването на джогинг ще, моделира идеално краката ви. Същото се отнася за ските, ролерите и велосипеда.

Прасци

Ако имате дебели прасци, то най-подходящи са стречингът и плуването, а така също и каланетиката, тъй като при тях тежестта не пада върху краката и прасците остават в покой. За сметка на това обаче трябва да забравите за аеробиката и модерните танци, тъй като скачането напряга именно тази част на краката и това допълнително увеличава мускула на прасеца.

Рамене

Ако имате широки рамене, то изберете ролерите или модерните танци, защото те натоварват единствено краката. На всяка цена избягвайте тениса и плуването, тъй като те развиват именно раменния пояс.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #спорт #Силови тренировки #каране на ролери