Омъжена съм от 5 години, имаме син на 4 години и дъщеричка на година и половина. Все още съм домакиня, грижа се за децата и дома. Със съпруга ми се разбрахме, че ще се върна на работа, когато малката стане на 3 години.

© Pexels

Съпругът ми наследи апартамент от баба си, в много добър район, живеем отделно от сватбата. Но имам един проблем, който не ми дава покой.

Майката на мъжа ми живее наблизо и почти всеки ден е у нас. Много често се кара с мен и ми говори много неприятни неща. Иска да става нейното, иначе вдига скандали. Казва, че не държа чисто и не готвя вкусно, въпреки че това не е вярно. Правя всичко сама у дома и се старая много. Дава ми за пример Мими (последната приятелка на мъжа ми), критикува ме в присъствието на съпруга ми и дори казва, че не съм за него.

Когато мъжът ми се застъпи за мен, тя се държа много грубо, че след като е отгледала син и трябва да изисква от мен. След като съм влязла в семейството им и трябва да правя всичко както тя каже, за да и се харесам.

След като съпругът ми застана на моя страна, майка му вече не ни посещава, но иска да се помирим.

Вече един път съм я играла тази игра - поиска извинение за поведението си и по-рано, но не продължи дълго и всичко започна отново. Само децата да заплачат или да не искат да ядат нещо - аз съм виновен за всичко, отглеждам децата си зле и т.н. Тя винаги е недоволна от всичко. Тя ми се кара дори за кърменето след една година, за което мисля, че си е моя работа.

Съпругът ми ме помоли да не и обръща внимание и да правя всичко както аз смятам, че е правилно.

Не искам да общувам с нея, въпреки че комуникацията ще бъде неизбежна по време на семейни празници и събирания и т.н. Как трябва да се държа с нея? Тя ми е изключително неприятна след всичко, което ми наговори.