Вчера Нептун започна своят ретроград и даде начало на пет месеца, в които живота ни ще се обърне надолу с главата. Ретроградният Нептун се случва всяка година, но тази година ефектът му може да се усети повече от обичайно.

Нептун е планетата на мечтите и илюзиите. Когато е в ретроград енергията ни кара да се опитваме да открием истината и да се отървем от илюзиите. Ретроградният Нептун е тук, за да ни помогне да се сбогуваме със стария начини на живот, които вече не ни подхожда и да се хвърлим в неизвестното.

Ретроградният Нептун тази година е във водната зодия Риби, която е и зодията свързана с Нептун. Това ще направи този период много по-силен от обикновено.

Нептун управлява фантазиите, мечтите, мистичните преживявания и дори сънищата Енергията на Нептун може да ви накара да се почувствате малко объркани, смутени или дори заблудени. Неговите ретроградни периоди могат да окажат огромно влияние върху начина, по който се чувствате и гледате на живота.

Ретрограден Нептун ви тласка да се сбогувате с миналото, но за съжаление, това не винаги е лесно. Този ретрограден може да затрудни отделянето на фактите от измислиците. Пригответе се, да чуете много странни новини. През този период може да се почувствате по-тревожни и стресирани от обикновено, но не забравяйте, че ретроградният Нептун може да бъде и изключително ободрителен и обнадеждаващ.

Ето как ретроградният Нептун ще ви повлияе въз основа на вашата зодия.


Овен

През следващите месеци ще видите живота си през нова гледната точка. Не оставяйте това да ви дезориентира. Отделете достатъчно време, за да разгледате и обмислите какво искате от живота си. Ретроградният Нептун е време за промени, преценете дали на вас ви е нужна такава.


Телец

Може да се чувствате малко дезориентирани в личния и социалния си живот. Ще трябва да си зададете много важни въпроси свързани с приятелствата ви и това как се вписвате в общността си. Това ще ви позволи да погледнете на нещата от нова гледна точка и да получите прозрение, как да продължите напред.


Близнаци

През този период ще си задавате много въпроси свързани с работата и баланса между нея и личния ви живот. Ретроградният Нептун ви бъде полезен да отделите малко време за себе си и да помислите, какви са вашите понататъшни цели. Не споделяте плановете си, докато не ги обмислите напълно.


Рак

Вие сте много емоционална зодия, а ретроградният Нептун е доста емоционален период. Сега не е момента за импулсивни решения. Вместо това е подходящ момент да се замислите за нещата, които ви карат да се чувствате развълнувани от живота. Така като дойде време да продължите напред, ще знаете в коя посока да ги насочите.


Лъв

Пригответе се да се сблъскате с всички негативни емоции, които сте натрупали вътре в себе си. Те ще излязат на повърхността и ще ви принудят да се справите с тях, независимо колко некомфортно това ще ви накара да се чувствате.


Дева

Всички идеализират връзката си поне малко, но ретроградният Нептун ще ви накара да видите отношенията си от друг ъгъл и това вероятно ще създаде проблеми. Може да почувствате, че чувствата ви намаляват, но не забравяйте, че енергията идва на приливи и отливи - и ако това е правилната връзка за вас, тя ще се стане още по-силна.


Везни

Време е да спрете да се претоварвате. Вместо да се чувствате напълно затрупани от всички задачи, които сте поели , започнете да приоритизирате и преразпределяте ресурсите си. Оставете нерешителността си настрана, правите само това, което е важно и зависи от вас.


Скорпион

През следващите месеци ще почувствате яснота в креативната си енергийна сила по един ободряващ нов начин. Ще видите света в цялата му красота и цялата му грозота, и можете да извлечете удоволствие, изразявайки това чрез изкуството. Захванете се с ново хоби и споделете своята нова яснота.


Стрелец

Вие сте енергична огнена зодия и макар оптимистично да продължавате напред без значение какво става и това да е вашият обикновен начин за справяне със странните чувства и емоции, сега е препоръчително да направите обратното през следващите месеци. Това, че сте здраво стъпили на земята ще ви помогне да продължите напред с много повече яснота, вместо постоянно да бягате от проблемите си.


Козирог

Ще забележите промяна в начина, по който общувате със света около вас през следващите месеци. Може да започнете да поставяте под съмнение нещата, които казвате, или начина, по който другите се изразяват пред вас. Не се притеснявайте с течение на времето, вие ще знаете точно какво искате да кажете на света и как да го направите.


Водолей

Слушайте интуицията и сетивата си за указания за това, което трябва да поставите като приоритет в живота си. Ако почувствате, че нещо е неправилно, тогава помислете два пъти преди да вложите енергия в него - дори и да звучи правилно на теория.


Риби

Имате чудесна възможност да се свържете дълбоко със себе си през следващите месеци. Съсредоточете се върху изцелението на всички нива и задълбочаването на връзката между вашия ум, тяло и дух. Сега е момента да се концентирате върху себе си.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #ретрограден Нептун #хороскоп #зодии #зодия