Идеалният дом на Овена

В идеалния дом на Овена задължително трябва да присъства червеният цвят. По стените може да има абстрактни картини, а защо не и много огледала. Централното място обикновено заема спалнята - с голямо легло и етажерка с книги. За Овена практичното е по-важно от естетичното, но не би отказал метални мебели с остри ръбове. Той много харесва свещите - различни по-големина, цвят, с аромат или без.

Идеалният дом на Телеца

Водещият цвят в дома на Телеца трябва да е зеленият. Най-добре е той да бъде представен от много и най-различни стайни растения - от най-екзотичните до най-традиционните. За него са важни и традициите. Затова жилището му може да е обзаведено в по-рустикален стил, с масивни мебели и антики. Той обича да колекционира красиви предмети, с които да украсява дома си. Любимото му място у дома е кухнята - представителите на тази зодия са известни почитатели на кулинарното изкуство.

Идеалният дом на Близнаците

Представителите на Близнаците се нуждаят от много въздух и простор - в малките пространства и настроението, и самочувствието им спадат. Техните цветове са светли: жълто, светлосиво и небесносиньо. Мебелите трябва да са практични и лесни за поддържане. Близнаците много държат на книгите, затова в дома им задължително трябва да има библиотека. Друг важен елемент за представителите на тази зодия е телевизорът, който постоянно стои включен, за да ги информира и забавлява.

Идеалният дом на Рака

Ракът се нуждае от много уют в своето гнездо. Затова обожава да украсява жилището си със семейни снимки, старинни предмети или сувенири от различни пътувания. Харесва обемистите мебели и гладките материи. Неговите цветове са топлите оттенъци на червеното, виолетовото, пастелните краски. Централно място в дома му заема или кухнята, или дневната с големия диван.

Идеалният дом на Лъва

Родените под този знак обичат жилището им да бъде пищно, представително, просторно, в златно, златистожълто, бяло. Леглото в спалнята им трябва да е огромно, а в трапезарията масата да побира 24 човека. Централното място в дома на Лъва заемат неговото бюро или дневната, в която да посреща многобройните си гости. За него е важно в жилището да влиза много светлина, затова и прозорците трябва да са големи, с южно или източно изложение.

Идеалният дом на Девата

Представителите на тази зодия не обичат да се изхвърлят при обзавеждането на жилището си, но са перфекционисти. В дома им на първо място трябва да цари безупречен ред и чистота, като това важи най-вече за кухнята! Мебелите трябва да са по поръчка, в изчистен, модерен стил. За Девите е важно обзавеждането да е от качествени материали, с идеална изработка и да е лесно за поддръжка. Най-подходящите цветове за тях са светлокафяво, пясъчно, бежово, светлозелено.

Идеалният дом на Везните

Везните се нуждаят от голямо пространство, затова в жилището им има малко, но стилни мебели. За сметка на това битовата техника е в изобилие. Везните имат чудесен усет за обзавеждане на дома и нерядко той е издържан в някакъв определен стил. Цветовете за родените под този зодиакален знак са бяло, сребристо и синьо-сиво. Централното място е за луксозната баня.

Идеалният дом на Скорпиона

Родените под този зодиакален знак винаги влагат някаква идея в обзавеждането. Те залагат на силни контрасти: съчетание на метални с кожени мебели. Харесват всички материи, които са приятни на пипане, защото докосването до тях им доставя еротично удоволствие. Най-подходящите цветове за тях са кървавочервено, отровно зелено, комбинация от черно и бяло или черно и червено. В дома им трябва да цари полумрак, да има плътни врати и прозорци с тежки завеси.

Идеалният дом на Стрелеца

Представителите на тази зодия не обичат да стоят затворени между четири стени, затова не отдават голямо значение на обзавеждането на дома си. Стрелците обожават да пътуват, затова за тях жилището е място, където да държат велосипеда, ските, шейната, палатката и други подобни неща. Чувстват се добре в старинна къща с високи тавани. Неговите цветове са виолетовото, тъмносиньото и пурпурното.

Идеалният дом на Козирога

Обзавеждането в жилището на Козирога се ограничава до най-необходимото - практично и от здрави материали. Не харесва разточителството, но не е равнодушен към предметите с антикварна стойност. Той залага на хладни цветове (антрацит, тъмносиньо), но обожава и зеленината на стайните растения. Макар и в малко делови стил домът на Козирога винаги притежава един особен уют.

Идеалният дом на Водолея

Всичко в жилището на представителите на тази зодия предразполага към покой и отмора. Водолеят не държи на масивната мебел, старинните украшения и кристалните полилеи - в дома му всичко трябва да е в хармония, да не изпъква, за да не отвлича мислите от по-важни неща. Родените под този знак залагат на хладните цветове с метални отблясъци.

Идеалният дом на Рибите

В него трябва да има много зеленина, много картини по стените, различни ненужни вещи, които обаче навяват на романтичните Риби нежни спомени и ги карат да мечтаят. Представителите на тази зодия залагат на цветове като морскозелено, синьо-зелено, пастелните и акварелните тонове. За Рибите техният дом е спокоен остров в центъра на бурното море, наречено живот.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #хороскоп #зодии #зодия #дом според зодията