Освен това, много от тях не само губят време и пари, но също така вредят на външния ни вид. Разберете в какво не трябва да вярвате вече и какво не трябва да правите, за да се чувствате и изглеждате добре:

 1. Кожата се приспособява към кремовете и те губят ефекта си, затова трябва да се сменят от време на време
 2. Този мит определено е грешен. Понякога преминаването към нов крем може да бъде стресиращо за кожата. Имайте предвид обаче, че правилата за грижа за кожата са различни за различните сезони. Ако кремът за поддържане на оптимално ниво на рН е достатъчен за лятото, то зимният крем, освен защитата от директните слънчеви лъчи, вятъра и праха, трябва да има свойства, които овлажняват и подхранват.

 3. Всекидневното използване на грим вреди на кожата
 4. Всъщност не самият грим, а пренебрегването на това да се премахне правилно преди лягане е това, което уврежда кожата. Кожата трябва да има възможност да диша и да се окислява. През деня модерната козметика съдържа UV филтри, овлажняващи и защитни свойства, които са полезни, тъй като могат да предпазят кожата от агресивното въздействие на околната среда.

 5. Лакът уврежда ноктите, защото не им позволява да дишат
 6. Ноктите са мъртви клетки. Ако нокътната плочка дишаше, лакът за нокти нямаше да може да остане върху нея поради повишената влажност. Ноктите не изискват кислород, а подхранването им се случва чрез капилярите в зоната под кутикулите.

 7. Премахването на бенките може да е вредно за вашето здраве.
 8. Бенката е пигментна формация върху кожата. Тя може да има различни цветове и форми. Повечето бенки са безвредни, но някои от тях могат да се превърнат в меланома под въздействието на външни фактори. Ето защо е добре да премахнете всички доброкачествени бенки по кожата. Тази медицинска процедура е абсолютно безобидна.

 9. Човек трябва да пие много вода, за да предотврати появата на бръчки
 10. Митът, който твърди, че ако водата се консумира редовно и в необходимите количества забавя процеса на стареене на кожата, е много популярен, но за съжаление той няма никаква обосновка. Като правило, когато кожата остарява клетките на горния слой на епидермиса вече са мъртви, поради което така или иначе не абсорбират влагата отвътре.

 11. Честото подстригване косата ще я накара да расте по-бързо
 12. Косата расте със една и съща скорост - около 1 сантиметър на месец - без значение колко често се подстригва.

 13. Равномерният тен е основният показател за здрава кожа
 14. Добиването на тен е защитна реакция на тялото срещу вредните ефекти. Добрият и равномерен тен показва, че кожата е повредена и се опитва да се защити.

 15. Необходимо е зъбите да се мият след всяко хранене
 16. Според проучвания, не само че миенето на зъбите веднага след хранене е безполезно, но и вредно. След като сте яли, нивото на рН в устата ви е по-ниско от нормалното и по-киселинно. Ако продължавате да четкате зъбите си в рамките на 30 минути след хранене, зъбният ви емайл ще се разпадне много по-бързо.

 17. Кремът трябва да се нанася върху лицето с движения отдолу нагоре
 18. Много хора са сигурни, че има специални правила за нанасянето на кремове върху лицето и че кръговите движения от долната част на лицето до горната ще засилят ефекта на крема. Всъщност има някои правила за това как да се прилагат кремове за лице, но тези движения на ръцете нямат особено смисъл.

 19. Овлажняващите кремове не предпазват от появата на бръчки
 20. Всъщност днес много овлажняващи кремове се борят с появата на бръчки. Основното нещо, което трябва да имате предвид, е, че трябва да има UV филтри и витамини, съдържащи антиоксиданти в състава на крема, който използвате.

 21. Ако редовно правите гимнастика за лице, можете да се отървете от бръчките
 22. Лицето е единствената част от тялото, където мускулите са прикрепени директно към кожата. Постоянното разтягане и упражнения не допринасят за изглаждане на съществуващите бръчки.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!