© Spodeli

Ако не можете да решите какво искате да прочетете, имаме пет предложения за вас, които скоро в ще бъдат адаптирани като филми или телевизионни сериали.

Тези 5 романтични романа ще ви накарат да вярвате отново в любовта.


Можеш ли да пазиш тайна? от Софи Кинсела

Една от най-обичаните романи на Софи Кинсела, "Можеш ли да пазиш тайна? ", най-накрая се превръща в филм, повече от 15 години след излизането му на пазара. Александра Дадарио ще влезе в главната роля във филма, обявен през юли 2018 г.

Сюжет

Ема се намира в самолет, попаднал във въздушни ями. А тя винаги е била доста нервен пътник по отношение на полетите. Наистина е убедена, че това може да е последният момент от нейния живот. Ето защо, напълно естествено, започва да разказва на седящия до нея мъж - много привлекателен американец, но тя е твърде изплашена, за да забележи това - всички свои най-интимни тайни. Например как преглежда кориците на претенциозните книги и след това се преструва, че ги е чела. Как си прави в спалнята прическа като тази на принцеса Лея. Как изпитва съмнения за това дали има G-точка, и дали приятелят й би могъл изобщо да я открие. Как се чувства като измамница в работата си, където всички употребяват думата "операционален" постоянно, а тя няма ни най-малка представа какво означава това. Как кафето в службата е ужасно. Как веднъж е изхвърлила в кошчето досието на един проблематичен клиент. И изобщо, ако някога е съществувала открита душа, то това е нейната. Тя, разбира се, оцелява след полета и на следващата сутрин известният собственик и учредител на цялата мегакорпорация пристига, за да провери работата на Британския клон на фирмата. На влизане в службата, Ема повдига очи и осъзнава, че... Той е мъжът от самолета. Какво ще направи той с нейните тайни? Той ги знае всичките, а тя не знае нито една от неговите... А може би не е така?Игра на омраза от Сали Торн

Филмовата адаптация на романа бе обявена през юли 2018 г. и е режисирана от продуцента на Семейство Симпсънс - Дейвид Миркин.

Сюжет

В резултат на влошените икономически условия издателствата „Гамин Пъблишинг“ и „Бексли Букс“ са принудени да сключат брак по сметка, за да оцелеят.

Луси Хътън и Джошуа Темпълман са главните асистенти на двамата съпрезиденти на новосъздадената издателска къща. И се мразят. Не просто не се харесват, а буквално се мразят. Принудени да делят общ офис, те не се стесняват да демонстрират открито отношението си един към друг. Както и да си погаждат малки номерца.

Луси не може да разбере педантичното отношение на Джошуа към работата, а Джошуа е очевидно объркан от приветливото и мило отношение, което Луси проявява към всички останали колеги, но не и към него. Прекалено ярките й дрехи също не са по вкуса му.

И когато бива обявена нова ръководна позиция, която само единият от двамата може да получи, напрежението между Луси и Джошуа заплашва да достигне точката си на кипене. Но дали в нейно лице той вижда единствено конкурентка? И защо, докато е болна, той се грижи така всеотдайно за нея? За да разбере това, Луси трябва да заложи всичко на една карта…'Crazy Rich Asians' от Кевин Куан

Crazy Rich Asians с участието на Констанс Ву и Хенри Голдинг, излиза по кината на 15 август 2018 в САЩ.

Сюжет

Когато приятелят на Рейчъл Ник я моли да пътува с него до Сингапур , за да се срещне със семейството си, тя не очаква да открие, че мъжът, в който е влюбена, е член на лудото богато азиатско семейство и те нямат особено приятни чувства към нея.Херцогът и аз от Джулия Куин

Поредицата "Бриджъртън" на Джулия Куин, която следва любовта и разделите на семейство Бриджъртън, ще бъде адаптирана в телевизионна сериал за Netflix от на Шонда Раймс, известна с Анатомията на Грей, Скандал и Как да ни се размине за убийство?.

Сюжет

Дафне Бриджъртън и най-добрият приятел на брат и, Саймън, измислят план да се преструват, че са сгодени. Дафне знае, че предложение от бъдещ херцог ще увеличи шансовете си за намиране на истински ухажор, а Саймън Басет се надява, че фалшив годеж ще го предпази от тормоза на майките от висшето обществото, които искат да омъжат дъщерите си. Но тяхната схема се обърква, когато осъзнават, че чувствата им един за друг не са фалшиви.До всички момчета, които съм обичала от Джени Хан

Филмовата адаптация на До всички момчета, които съм обичала ще направи своята премиери по Netflix на 17 август 2018.

Сюжет

Когато любовни писма, които трябва да останат в тайна, бъдат изпратени, катастрофата е неизбежна!

Шестнайсетгодишната Лара Джийн пази любовните си писма в кутия за шапки, подарък от майка й. Но това не са писма, които някой е писал на нея, а такива, които тя е писала. По едно за всяко момче, което някога е обичала – общо пет. Когато ги пише, тя излива сърцето и душата си и казва всичко, което никога не би се осмелила да изрече в реалния живот, защото писмата й са предназначени единствено за нея. И така до деня, в който неясно как, тайните й любовни писма биват изпратени по пощата до своите получатели. И внезапно любовният живот на Лара Джийн от въображаем се превръща в напълно неуправляем…

Когато пиша писмото си, не спестявам нищо. Пиша го, сякаш той никога няма да го прочете. Защото няма да го прочете. Изливам в писмото всяка своя тайна мисъл, всяко впечатление, всичко, което тая в себе си. А щом приключа, го запечатвам, адресирам го и после го прибирам в синьо-зелената кутия за шапки.

Всъщност строго погледнато, това не са точно любовни писма. Пиша ги, когато вече не искам да съм влюбена. Те са моето сбогуване. Защото, след като напиша писмото, вече не съм погълната от всепоглъщаща любов. Мога да си ям зърнената закуска и не се чудя дали и той я обича с банани; мога да пея с любовните песни, а не да ги пея за него. Ако любовта е вид обсебване, може би тези писма са моят екзорсизъм. Те ме освобождават. Или поне би трябвало.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #книги #романтични романа
Любопитно Споделете Споделете