© Bench Accounting

На пръв поглед минималист може да изглежда малко заплашително, но много хора го смятат за облекчаващо и освежаващо. Ето някои лесни начини да станете минималист;

Направи списък с неща, от които не се нуждаеш.

Ако не си използвал предмет в продължение на повече от година, то най-вероятно той просто заема място. Обърнете внимание на ненужните неща и бъдете готови да се разделите с тях.

Отърви се от всякакви дубликати

От колко чифта дънки всъщност се нуждаеш? Използваш ли всичките си съдове? Направете списък с предметите във вашия дом, които са повече от един и си помислете, дали са ви необходими. Бъдете готови да се отървете от тези, които не използвате.

Опростете времето за хранене.

Не купувай прекалено много храна в магазина, не оставяй нетрайни продукти да се развалят и изхвърли всичко, което не може да се яде. Прави по-малки порции, така че да не хабиш храна и се възползвай максимално от остатъците, когато сготвиш твърде много.

Намали багажа

Приложи минималистичния подход и към пътуванията. Опаковай и носи с теб само най-необходимото. Като не се притесняваш за допълнителния багаж, ще ти стане по-прост и по-приятно.

Минимизирайте гардероба си.

Минималистичен стил никога не излиза от мода. Придържай се към основните цветове и дрехи, които ще си отиват с всичко. Увери се, че гардероба ти е пълен с дрехи, които носиш, а не с дрехите, които мислиш, че може да носиш един ден.

Намали площта

Ако не използваш пространството в дома си или дори в колата си, помисли, дали не е по добре да си намериш нещо по-практично. По-малките пространства са по-лесни за поддръжка и дори могат да са по-уютни.

Придържай се към правилото: Едно вътре едно вън

Ако си купиш нещо ново, нещо старо трябва да напусне живота ти. Това ще помогне да намалиш бъркотията и излишъкът около теб и ще те насърчи наистина да мислиш за това, дали се нуждаеш от нещо или не.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!

Любопитно Споделете Споделете