Случаите, когато непонятното поведение на животните е успявало да спаси хората, при които живеят, са безчет.

Ето един: Младо семейство излиза от вилата си и отива в планината за боровинки. На връщане приседнали с пълните кошнички да си починат под един висок самотен бор. От умората позадрямали. Изведнъж кучето започнало яростно да лае, а наблизо не се виждал жив човек. После песът започнал да дърпа настойчиво стопаните си за ръкавите. Тревогата му се пренесла и върху семейството. Двамата станали и забързали към вилата си. Изведнъж рукнал дъжд като из ведро. Развихрила се буря и след няколко минути пред изумените погледи на мъжа и жената мълния ударила бора, под който били приседнали.

Когато семейството се прибрало, кучето пак не се успокоило - започнало да прави кръгчета пред вратата. Мъжът и жената се спогледали - те никого не очаквали да им дойде на гости. Но не минал и час и дошли някакви роднини.

  • Що се отнася до конете, известно е, че преди настъпването на бедствие те просто стават неконтролируеми.
  • Кокошките, гъските и патиците с крясъци се разхвърчават и се настаняват върху покривите на близките постройки. Дори кротките и добродушни крави стават агресивни.
  • Котките направо напускат дома.

Ето един невероятен случай е котка: На първия етаж на стар блок живеела възрастна жена с любимата си котка, също доста стара. Денят бил обикновен и съвсем не предвещавал беда. По едно време животното започнало да мяучи възбудено, гледайки стопанката си в очите, и демонстративно да пристъпва към прага на вратата, пренебрегвайки възможността да изскочи през отворения прозорец. Бабата няколко пъти пропъждала животното, но накрая отворила вратата и тръгнала с бавни стъпки подир него по стълбите. Миг по-късно зад гърба й се раздал страхотен трясък - върху дивана, на който възрастната жена си отдъхвала, се срутил таванът.


Ако вашият четириног приятел тревожно се върти около вас, стремейки се да привлече вниманието ви, не приемайте поведението му за глезотия - възможно е да ви предупреждава за нещо лошо!


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #котки #кучета #домашни любимци
Любопитно Споделете Споделете